Travel Trends: ce ţări şi destinaţii pentru schi preferă românii? Travel Trends: ce ţări şi destinaţii pentru schi preferă românii?
Mai sunt doar câteva săptămâni până la deschiderea oficială a sezonului de schi în staţiunile montane din Europa. Înregistrăm cele mai mari creşteri din... Travel Trends: ce ţări şi destinaţii pentru schi preferă românii?

Mai sunt doar câteva săptămâni până la deschiderea oficială a sezonului de schi în staţiunile montane din Europa. Înregistrăm cele mai mari creşteri din ultimii 3 ani, pesemne că tot mai mulţi români îşi trec în calendar o vacanţă cu acest specific.

Din datele agenției de turism Fortuna Business Travel, cele mai solicitate ţări şi destinaţii pentru vacanţele de iarnă sunt: Austria (cu St. Anton, recomandată pentru schiori experimentaţi, Saalbach, Solden, Ischgl- potrivită pentru petrecăreţi, Innsbruck, ideală pentru călătorii de weekend, Kitzbuhel pentru farmec şi romantism), Bulgaria (cu Bansko ce oferă peste 70 de km de pârtii reprezentând cea mai mare staţiune montană de la vecini, Pamporovo, cea mai însorită staţiune), Italia (cu Cortina D’Ampezzo, Madonna di Campiglio, Val di Fiemme, Pinzolo, Val di Sole ce împreună totalizează mii de kilometri de pârtii cu infrastructură foarte bună şi servicii de calitate).

Există turişti fideli care îşi petrec magicele vacanţe de iarnă numai în Austria sau Bulgaria, dar în ultima vreme au existat cereri mai diverse pentru care există pachete.

Printre acestea se numără Serbia (staţiunea Kopaonik, aflată la mare altitudine cu zăpadă din belşug), Franţa (unde multe afaceri sunt de familie cu garanţia unor servicii bune an de an; şarmul orăşelelor din Alpii francezi este completat şi de posibilităţile de cazare în apartamente bine amenajate), Slovenia (prin cele mai cunoscute centre de schi, dotate cu facilităţi moderne de ski lift, Kranjska Gora şi Vogel, aflate în N-V ţării), Germania cu regina coroanei Garmisch Partenkirchner, ofertantă în domenii schiabile.

Cei care nu doresc sau nu au condiţia fizică să exploreze peisajul înzăpezit neapărat pe schiuri pot face o plimbare romantică şi cu sania bavareză trasă de cai. Numeroase restaurante servesc atât specialităţi regionale cât şi delicatese internaţionale. Fie că sunteţi începător sau demult pe plăci, la Berchtesgaden veţi găsi pentru fiecare ceva potrivit.

Totodată, sunt semnale că românii au reînceput să călătorească tot mai mult inclusiv iarna. Preţurile diferă foarte mult în funcţie de staţiune, serviciile şi facilităţile hotelului, perioada sejurului. De exemplu, tarifele încep de la circa 35 €/pers. pe noapte şi pot ajunge până la 250-350 €/pers. pe noapte sau chiar mai mult.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.