Am testat cel mai scump TV din România. Cât costă Sony BRAVIA ZD9? Am testat cel mai scump TV din România. Cât costă Sony BRAVIA ZD9?
Zilele trecut îmi sună telefonul. Zic… nu răspund oricine m-ar suna. Urmează două bip-uri scurte… adică sms. Îl citesc și răspund: vin acum. Pe... Am testat cel mai scump TV din România. Cât costă Sony BRAVIA ZD9?

Zilele trecut îmi sună telefonul. Zic… nu răspund oricine m-ar suna. Urmează două bip-uri scurte… adică sms. Îl citesc și răspund: vin acum. Pe scurt, cei de la Sony mă chemau să butonez noua juăcrie pe care au lansat-o și pe piața din România. Un TV gigant cu diagonală de 2,5 metri și cu un preț care sare de bugetul pentru un apartament cu 3 camere.

Am schimbat două autobuze și un tramvai, dar am ajuns la timp la întâlnire. Intru în camera de test, unde găsesc nu unul, ci trei modele de TV-uri Sony, despre care aveam să aflu că sunt de generație nouă și redau conținutul așa cum au intenționat creatorii, adică (parcă așa sună în reclame) … aducând lumea reală în propria sufragerie.

Deschidem noi primul model, imagine beton, de sunet nu mai vorbesc. Îmi spun băieții că e ediție 2016, unul din modelele care se vând foarte bine. Le-am zis sec că ar sta bine și la mine în sufragerie, dar nu au schițat nimic. Așa că am trecut la modelul al doilea, care, bineînâeles i-a dat clasă colegului de platou. Luminozitate mai bună, un altfel de procesor de imagine, altă viață. Mi-am dat seama că am greșit când le-am zis că aș vrea primul model în living-ul meu. Dar totuși, nu am mai încercat gluma și a doua oară că eram sigur că nu iese nimic.

06_65_zd9_z9d_e1-large

Ehhh… și trecem la gigantul Sony 4K HDR BRAVIA ZD9, următoarea generație în materie de tehnologie privind calitatea imaginii pentru televizoare, după cum mi-au spus amicii de la Sony. Un TV care poate reproduce un negru mai intens, un alb mai strălucitor și culori naturale.

Și așa este. De când l-au aprins am uitat că înainte am văzut alte două modele ediție 2016. Pe lângă faptul că avea o diagonală de peste 2 m, tehnologia 4K High Dynamic Range (HDR) cu care a fost echipat îi oferă un contrast puternic și culori mai clare și naturale.

După ce am butonat câteva filme 4K pe Netflix, am rupt YouTube-ul în două cu muzică, am vorbit cu telecomanda („băiatul” are comandă vocală) am aflat și de ce e așa de bun, dar și de scump.

BRAVIA ZD9 cu 4K HDR dispune de noul procesor de imagine 4K „X1™ Extreme” și de tehnologia de iluminare Backlight Master Drive™, pentru a obține un contrast superior și o paletă de culori extrem de exacte. Altfel spus, acesta oferă o experiență vizuală și mai impresionantă, imaginile fiind redate pe ecran cu mai multă profunzime, cu o textură fină și în culori mult mai naturale față de versiunea anterioară.

05_65_zd9_z9d_d2-large

Noul procesor de imagine 4K X1 Extreme poate procesa cu 40% mai multe imagini în timp real comparativ cu procesorul 4K X1™. De asemenea, încorporează trei tehnologii noi – remasterizare HDR bazată pe obiecte, procesare dublă de baze de date și Super Bit Mapping™ 4K HDR – aducând astfel conținutul 4K HDR la un nou nivel.

Mai mult chiar, am aflat că prin analizarea imaginilor din fiecare scenă și corectarea culorilor și a contrastului fiecărui obiect în mod individual, tehnologia de remasterizare bazată pe obiect poate reproduce în detaliu textura imaginilor. Această tehnologie îmbunătățește calitatea conținutului standard HD până aproape de calitatea 4K HDR.

În plus, procesorul 4K HDR X1 Extreme dispune de o bază de date exclusivă Sony pentru reducerea zgomotului. Căutând prin mii de tipare de imagine, sistemul de procesare a bazei de date elimină zgomotul nedorit și îmbunătățește calitatea fiecărei imagini până la claritate 4K.

Tehnologia Super Bit Mapping 4K HDR creează o imagine rafinată, naturală. Cu puternicul sistem de procesare a semnalului pe 14 biți, dispersează benzile de culoare pe 8 biți (FHD) sau pe 10 biți (4K), amplificând gradația echivalentă pe 14 biți cu de 64 de ori mai multe niveluri de culoare. Tehnologia permite redarea fidelă a  chipurilor, a apusurilor de soare și altor zone cu gradații subtile de culoare.

07_65_zd9_z9d_e2-large

ZD9 vine echipat cu tehnologia de iluminare Backlight Master Drive, pe care Sony a prezentat-o sub formă de prototip la CES 2016. Ce face tehnologia Backlight Master Drive? Păi… combină o structură densă LED cu un algoritm de iluminare foarte precis și un design optic unic. Anterior, reglarea locală a luminii era controlată în zone compuse din mai multe LED-uri.

În combinație cu cel mai recent algoritm de iluminare exactă, controlul LED discret al Backlight Master Drive este capabil să regleze individual fiecare LED. Acest algoritm inovator oferă o precizie totală și un contrast și realism fără precedent.

Vă mai spun doar atât și închei aici. BRAVIA ZD9 4K HDR funcționează, de asemenea, pe platforma Android TV cu interfață Sony. De la transmisiuni TV în direct la servicii video pe internet, noua interfață a barei ”Content bar” include funcția avansată de navigare prin conținut și funcția de căutare vocală.

Noua bară ”Content bar” include o funcție de filtrare a categoriilor (disponibilitatea depinde de regiune). În loc să selectați un program dintr-un grup de canale, puteți alege foarte ușor din categoria preferată, cum ar fi sport, muzică sau știri.

În gama ZD9 există trei modele de televizoare BRAVIA 4K HDR (de 65 inchi – 23.000 lei, 75 inchi – 36.000 lei și 100 de inchi – 320.000 lei). Pentru mai multe detalii… click pe brosura-bravia.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.