Travel Trends: Ce destinații au ales românii în septembrie și cât au cheltuit? Travel Trends: Ce destinații au ales românii în septembrie și cât au cheltuit?
Odata ce vara s-a terminat oficial si – impreuna cu ea –  vacanta de vara in care sunt cautate destinatii cu plaje insorite, pasionatii... Travel Trends: Ce destinații au ales românii în septembrie și cât au cheltuit?

Odata ce vara s-a terminat oficial si – impreuna cu ea –  vacanta de vara in care sunt cautate destinatii cu plaje insorite, pasionatii de voiaje continua sa isi planifice calatorii, indiferent ca este vorba de city break-uri sau de durate mai lungi, insa incep sa fie interesati de alt tip de destinatii. Romanii nu fac exceptie de la regula si drept urmare luna septembrie[1] a inregistrat numeroase rezervari, aproape in totalitate pentru destinatii europene.

Pentru septembrie romanii au ales predominant destinatii europene si si-au planificat calatoriile cu peste 2 luni in avans, iar cea mai scumpa rezervare a fost de aproape 2.500 Euro

Barbatii au fost responsabili pentru cele mai multe rezervari facute in aceasta luna (60,5% din total), in timp ce femeile au finalizat doar 39,5% din totalul rezervarilor; majoritatea utilizatorilor prefera sa foloseasca terminale de tip desktop (76,5%)  pentru realizarea de rezervari, dispozitivele mobile fiind folosite in 21,6% din cazuri iar aplicatia iOS in doar 2% din totalul rezervarilor.

Principalele destinatii alese de romani pentru aceasta luna au fost Amsterdam (12,5% din totalul rezervarilor) si Atena (9,38%), urmate de Antalya, Copenhaga, Istanbul, Londra si Viena (la egalitate ca procentaj al rezervarilor).

Pentru calatoriile din septembrie, romanii au facut planuri cu mult timp inainte – finalizand rezervarile cu 74 de zile in avans – si si-au propus sa petreaca in medie 6 zile in vacanta, in acelasi timp cheltuind pentru calatoriile lor in medie 290,14 Euro.

Cea mai ieftina rezervare pentru aceasta luna a fost de 26,79 Euro pentru un zbor catre Atena iar cea mai scumpa rezervare a atins suma de 2495,17 Euro cheltuiti pentru zborul a  9 persoane catre Dublin.

———————————————————————————————————–

[1] Rezervari facute de catre utilizatorii romani ai tripsta, pentru calatorii pe parcursul lunii septembrie 2016.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.