Cele mai grozave petreceri sunt … la grătar cu prietenii. Tips & tricks pentru grătarul perfect Cele mai grozave petreceri sunt … la grătar cu prietenii. Tips & tricks pentru grătarul perfect
Cu toții știm că nimic nu se compară cu timpul petrecut alături de prieteni. Glume nesărate, povești cu condiment, discuții în contradictoriu sau confesiuni... Cele mai grozave petreceri sunt … la grătar cu prietenii. Tips & tricks pentru grătarul perfect

Cu toții știm că nimic nu se compară cu timpul petrecut alături de prieteni. Glume nesărate, povești cu condiment, discuții în contradictoriu sau confesiuni de suflet, toate sunt zale ale lanțului prieteniei, care fac dintr-o ieșire cu prietenii un eveniment sau un moment de pus la suflet. Prietenia, însă, nu se învață la școală, se descoperă trăind. Și unde îți poți experimenta mai bine măiestria în ale prieteniei decât la un grătar alături de gașca ta!

Însă, chiar dacă grătarul este combinația perfectă dintre distracție și mâncare și, totodată, un mod de relaxare și destindere, trebuie ca inițiativa ta să nu îți lăse prietenii cu foamea în stomac. De aceea ne-am gândit să îți oferim câteva din sfaturile noastre, câteva trucuri, pentru a reuși să poți obține rezultate delicioase.

Și pentru că totul e mai bun pe grătar trebuie să știi înainte de a încinge carnea că focul de cărbuni sau lemne potențează aroma produselor proaspete, fie că e vorba de carne, legume sau fructe. Poți să combini cărbunii cu lemnul pentru mai multă savoare, iar dar nu știai care este ordinea gătirii își punem noi: întâi vita, apoi carnea de porc, puiul și apoi micii. Să trecem acum la treabă și să vă oferim câteva tips & tricks adevărate pentru a pregăti grătarul perfect alături de prieteni.

  1. Alege carnea în funcție de preferințele prietenilor și mare atenție la modul în care o pregătești pentru grătar. Spre exemplu, poți găti doar un anumit tip de carne – doar pui sau doar porc – și să obții gusturi diferite. Secretul constă în marinare. Dacă știi că prietenii tăi preferă aromele ceva mai intense, trebuie să știi că ardeiul iute, coriandrul, ghimbirul, ceapa, usturoiul și țelina, ardeiul gras, boiaua dulce, piperul negru și foile de dafin fac echipă perfectă pentru un rezultat fantastic. Nu mai ai nevoie decât de o bere rece și cel puțin cinci prieteni care să-ți fie alături.
  2. Și, dacă îți place berea și știm și noi că nu poți rezista în fața gustului inconfundabil, ușor amărui, stropește carnea înainte de a o pune pe grătar cu bere brună. Aceasta îi dă o aromă puternică și îi oferă suculență fiecărei bucăți de carne în drumul ei către grătar. Berea în bucate este potrivită nu doar pentru grătar, ci și pentru gulaș, carne fiartă sau mâncăruri cu legume. Berea aduce savoare și ajută carnea să își manifeste proprietățile într-un mod unic, devenind mai delicioasă ca niciodată. gratar
  3. Gătitul la grătar este un proces care necesită o tigaie cu striaţii sau un grătar amenajat în aer liber. Indiferent de modalitatea aleasă, ingredientele care te vor face să treci de la începător la avansat sunt legumele. Înghesuie pe grătar ardei, dovlecei, vinete, roșii, ceapă, iar acestea vor da cărnii o aromă deosebită, savoare și suculenţă. Altfel spus, costiţele, copănelele de pui, ceafa de porc sau friptura de miel vor fi atât de apreciate încât oaspeţii îți vor cere și a doua porție.
  4. Fie că ţi-ai propus să slăbeşti, să îţi echilibrezi alimentaţia sau să găseşti o alternativă la carnea roşie pe care o digeri mai greu, peştele este aliatul tău și este mai bun pe grătar. Cu peştele la grătar nu vei da greș nici în fața prietenilor, dacă doreşti un fel de mâncare uşor, elegant şi hrănitor. Însă, înainte de a pune peştele la gătit, asigură-te că pe grătar nu sunt resturi arse rămase de la alte preparate. Acestea nu doar că strică gustul peştelui, dar îl vor face să se lipească de grătar. Un truc important este să foloseşti un ulei cu un punct de ardere (de fum) înalt, aşa cum sunt cele de porumb şi de canola. Pune uleiul pe un prosop de hârtie şi tapetează peştele şi grătarul cu el. Există și variant în care poți să tai peştele cubuleţe şi să îl pui pe beţe de lemn pentru frigărui, împreună cu legume precum roşii, ardei, ciuperci sau dovlecei. Legumele trebuiesc tăiate în bucăţi mai mari decât cele de peşte, pentru ca acestea din urmă să nu aibă contact direct cu grătarul.

Sper că v-au atras, cât de cât, atenția sfaturile noastre și le veți folosi, însă vrem să vă mai spunem că, orice ai pune la sfârâit pe grătar se transformă în atracția principală a mesei atunci când ești înconjurat de prieteni. Poftă bună!

Iar dacă v-ați împrietenit, deja, cu grătarul, trebuie să știți că showroom-ul și magazinul online de piatră naturală, PIATRAONLINE, vine cu cea mai bună soluție prin intermediul campaniei #MaiBunPeGrătar. Altfel spus, în perioada 1 august – 30 septembrie 2016, intră pe http://maibunpegratar.piatraonline.ro/, votează grătarul preferat și poți câștiga peste 30 de premii sau marele premiu, un grătar de grădină placat cu piatră naturală în valoare de 1.599 RON.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.