CCO-ul Ryanair: Vrem să devenim un Amazon al călătoriilor. Irlandezii integrează și servicii de booking pentru camere și ne duc la Palermo din martie 2017 CCO-ul Ryanair: Vrem să devenim un Amazon al călătoriilor. Irlandezii integrează și servicii de booking pentru camere și ne duc la Palermo din martie 2017
Operatorul de transport aerian Ryanair, unul dintre cei mai mari jucători de pe segmentul low cost la nivel european, a prezentat recent orarul de... CCO-ul Ryanair: Vrem să devenim un Amazon al călătoriilor. Irlandezii integrează și servicii de booking pentru camere și ne duc la Palermo din martie 2017

Operatorul de transport aerian Ryanair, unul dintre cei mai mari jucători de pe segmentul low cost la nivel european, a prezentat recent orarul de vară pentru anul 2017.

Prezent la București pentru o conferință de presă, David O’Brien, Chief Commercial Officer în cadrul Ryanair a precizat faptul că începând cu luna martie 2017, Palermo (Sicilia) va fi cea mai nouă destinație introdusă în portofoliul rutelor cu plecare din București. Avioanele irlandezilor urmează să zboare acolo cu o frecvență de 3 zboruri săptămânale. Totodată, Bristol (Marea Britanie) se va deschide românilor începând cu luna noiembrie a acestui an.

Ryanair a deschis azi zborurile interne spre Timișoara, iar din data de 2 septembrie, Berlin (Germania) intră pe lista noilor destinații cu plecare din România.

Astfel, oficialii Ryanair estimează un număr de 1,9 milioane de pasageri pe aeroportul din Otopeni, numărul total al pasagerilor români transportați de companie fiind estimat la 2,5 milioane de persoane. Gradul de încărcare al aeronavelor este de 93%, fiind estimat să crească cu cel puțin încă un procent.

”Traficul de pe Otopeni a crescut anual cu 30%. Estimarea noastră este ca în var anului viitor să avem cel puțin 1,9 milioane de persoane transportate de pe aeroportul din Capitală. Am trecut de ceva vreme pragul de 1 milion de pasageri și ne îndreptăm deja spre 1,5 milioane. Noile rute vor aduce o creștere”, a declarat David O’Brien.

Potrivit acestuia, în acest moment, proporția rezervărilor din București spre Londra este de 30-35%, un număr mai mare de rezervări fiind făcute dinspre Londra spre București. În ceea ce privește Dublin, proporția este de 50%.

”Încercăm mereu să avem o proporție relativ egală între locali și vizitatori pe destinațiile noastre. Nu știm dacă sunt românii care lucrează în Anglia sau pur și simplu turiști interesați de o vizită în România, însă vedem o cerere mai mare de bilete de avion spre această destinație. Din punctul nostru de vedere, vom încuraja turismul românesc ținând constant un tarif redus pentru biletele de avion”, ne-a spus O’Brien.

Totodată,  managerul Ryanair a precizat faptul că tranportatorul și-a propus dezvolarea segmentului de business prin adăugarea componentei de cazare.

”Vrem să devenim un Amazon al segmentului de travel”, a afirmat CCO-ul Ryanair. Compania a anunțat încă din luna iunie faptul că va integra pe site și oferte pentru camere de hotel, hostel și case particulare, lansând Ryanair Rooms.

Serviciul urmează să fie lansat de la 1 octombrie, însă nu va fi disponibil, cel puțin momentan, și în țara noastră.

 ”Avem peste 400 de milioane de vizitatori pe site. Lumea caută transport și va putea găsi și cazare fără a mai merge pe alte site-uri ca să caute. Ne permitem să avem un comision mic și de aceea așteptăm proprunerile celor interesați să intre într-un parteneriat cu noi”, a declarat pentru TheTrends.ro David O’Brien, Chief Commercial Officer Ryanair.

Operatorul low cost va deschide în octombrie o bază la București, cu 3 aeronave alocate și o investiție de 300 milioane de dolari.

La nivel european, Ryanair estimează o creștere a numărului de pasageri cu 10 milioane, ajungând la finalul lui 2016 la un total de 117 milioane de pasageri. În același timp, compania își propune ca în 2024 să ajungă la o flotă de 500 de aeronave. În prezent, compania are peste 350 de aeronave în portofoliu.

Totodată, pentru a sărbători lansarea orarului de vară 2017 București, dar și deschiderea noii baze, transportatorul scoatela vânzare 100.000 de locuri din întreaga rețea de rute europene, la tarife promoționale începând de la doar 7,99 euro care sunt disponibile pentru rezervări până luni (5 septembrie). Pentru a nu rata această promoție extraordinară clienții sunt invitați să viziteze www.ryanair.com/ro pentru rezervări.

  • Noua bază se deschide în 30 octombrie, cu 3 aeronave alocate (investiție de 300m $)
  • 1 nouă rută: Palermo (3 x săpt.)
  • Mai multe zboruri către: Bruxelles Charleroi (9 x săpt.), Dublin (5 x săpt.) & Milano Malpensa (zilnic)
  • 3 noi destinații de vară: Berlin (12 x săpt.), Bristol (2 x săpt.), Timișoara (12 x săpt.) 
  • 13 rute în total
  • 104 zboruri săptămânale

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.