Kaspersky Talent Lab caută tineri care să rezolve viitoarele probleme de securitate cibernetică Kaspersky Talent Lab caută tineri care să rezolve viitoarele probleme de securitate cibernetică
Carierele în domeniul securității cibernetice sunt foarte ofertante, deși este destul de dificil pentru începători să își găsească un loc în acest business extrem... Kaspersky Talent Lab caută tineri care să rezolve viitoarele probleme de securitate cibernetică

Carierele în domeniul securității cibernetice sunt foarte ofertante, deși este destul de dificil pentru începători să își găsească un loc în acest business extrem de complex. Din păcate, această situație a provocat un deficit de experți la nivel global, ceea ce face ca multe organizații să devină vulnerabile în fața spionajului cibernetic și a hackerilor.

În acest sens, Kaspersky a lansat Talent Lab, o competiție internațională pentru studenții din universități și tinerii profesioniști cu vârste între 18 și 30 de ani. Programul are ca scop rezolvarea provocărilor de securitate cibernetică, apelând la abilitățile tehnice și creative ale competitorilor. În cele din urmă, programul își propune să finanțeze educația câștigătorilor și să îi trimită la cele mai importante evenimente globale din industrie – cum ar fi Cannes Lions și Security Analyst Summit (SAS).

Competiția va avea trei câștigători: câștigătorul premiului ‘top talent’ va primi un grant de 10.000 de dolari pentru a-și continua studiile; câștigătorul premiului ‘security talent’ va fi invitat la SAS 2017, toate cheltuielile fiind acoperite de Kaspersky Lab; iar câștigătorul premiului ‘the creativity talent’ va avea șansa de a lua parte la Cannes Lions 2017, biletele de călătorie și de participare la unul din seriile de cursuri fiind acoperite de Kaspersky Lab. Toți cei 50 de finaliști vor primi recompense suplimentare din partea companiei și a partenerilor Talent Lab, pregătire profesională din partea experților și vor avea acces la oportunități de carieră pe termen lung.

“Pentru mine, securitatea a fost dintotdeauna cel mai interesant aspect al informaticii. Indiferent de ce anume făceam, securitatea a fost mereu unul din principalele probleme care m-au preocupat”, spune Ryan Naraine, Head of Kaspersky Lab’s Global Research and Analysis Team în America de Nord. “Accesul în acest domeniu este, însă, dificil de cele mai multe ori și mulți dintre experții noștri de top nu au urmat studii de specialitate, ci au ajuns aici în mare parte mulțumită curiozității lor. Prin intermediul acestui concurs, ne dorim să stârnim curiozitatea cât mai multor persoane și să arătăm că există multe moduri prin care poți intra în industria securității cibernetice. Vrem să demonstrăm că securitatea este un domeniu fascinant – deoarece lumea are nevoie de mai mulți experți calificați în securitatea IT.”

Înscrierile se pot face online la adresa https://academy.kaspersky.com/talentlab/ și sunt deschise participanților din toate țările. Înscrierile se pot face până pe 15 noiembrie 2016. Programul va include o perioadă pentru evaluări online, între 15 și 30 noiembrie, iar finaliștii vor fi anunțați pe 1 decembrie. Cei mai buni 50 de participanți vor intra în finală, care va avea loc în Praga (Republica Cehă), în februarie 2017, când vor avea ocazia să-și prezinte proiectele și să intre în cursa pentru marile premii.

Criteriile tehnice de jurizare la Talent Lab includ sarcini practice în domenii precum cercetare anti-malware, dezvoltarea de soluții de securitate cibernetică, securitate mobilă, sisteme cibernetice fizice, Internet of Things, siguranța online a copiilor și conștientizarea importanței securității. Evaluările non-tehnice îi vor provoca pe participanți să rezolve sarcini privind marketingul consumatorului, analiză de conținut web, design conceptual și edutainment. Toate probele îi vor avea ca mentori pe experții Kaspersky Lab. La Talent Lab sunt bineveniți atât participanții individuali, cât și echipele.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.