Săptămâna Britanică la Lidl Săptămâna Britanică la Lidl
Bucătăria tradițională a Regatului Unit este recunoscută pentru „fish and chips”, sosul Worcester, ceaiul de la ora 5 și multe alte specialități delicioase. Din... Săptămâna Britanică la Lidl

Bucătăria tradițională a Regatului Unit este recunoscută pentru „fish and chips”, sosul Worcester, ceaiul de la ora 5 și multe alte specialități delicioase. Din 15 august te vei putea bucura de preparate din Irlanda și Marea Britanie, din gama Hatherwood, în toate magazinele Lidl din țară.

Din 15 august, poți încearca și tu meniul preferat al britanicilor, mixul de pește pane și cartofi prăjiți (19.99 lei). Pentru un gust cât mai autentic, adaugă sos Tartar (7.49 lei), rezultat dintr-un mix cu castraveți murați și capere. Tradițional este și sosul Worcester (4.99 lei), realizat pe bază de oțet de malț, melasă, anșoa, extract de tamarind, usturoi și multe alte mirodenii gustoase. Îl poți folosi ca dressing pentru salate, pentru a da gust supelor, preparatelor din carne sau pește.

Mixul de peste pane si cartofi prajiti

La masa de prânz, servește o porție de file cod în panadă (19.99 lei) ori mixul de crochete în stil englezesc (14.99 lei). Încearcă și friptura preferată a irlandezilor, pregătită din vrăbioară de vită Hereford (59.99 lei), maturată timp de 28 de zile. Pentru o friptură fragedă și plină de savoare, secretul este să întorci carnea o singură dată.

Săptămâna Britanică de la Lidl îți aduce și o selecție de brânzeturi englezești din gama Hatherwood. Pentru sendvișuri și salate, încearcă brânza Cheddar maturată (11.99 lei) sau brânza Cheddar maturată rasă (8.99 lei). Totodată, poți opta pentru preparatul din brânză englezească (9.99 lei), din brânză albă Stilton. Cremoasă și delicioasă, aceasta conține bucăți de caise uscate, care transformă preparatul în aperitivul sau desertul perfect.

Branza Cheddar maturata rasa

Pentru a da o savoare deosebită preparatelor pe bază de carne sau brânză, alege între dulceața naturală și gustul foarte picant al sosurilor irlandeze din roșii (9.99 lei). Le vei găsi în toate magazinele Lidl, în două variante: Irish Country Tomato Relish și Irish Jalapeno Pepper Relish.

Legenda spune că Anna Maria Stanhope, Ducesă de Bedford și Doamnă de Onoare a Reginei Victoria, este cea care a introdus în anul 1840 obiceiul ceaiului de la ora 5 în Marea Britanie, pentru a adăuga o gustare între prânz și cină. Transformă ritualul tradițional în momentul tău de relaxare și savurează un ceai englezesc (5.99 lei), alături de o porție de biscuiți digestivi (3.49 lei).

Biscuiti digestivi

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.