Sonae Sierra, profit net de 59,0 milioane euro în S1 2016 Sonae Sierra, profit net de 59,0 milioane euro în S1 2016
Sonae Sierra, compania internațională de proprietăți imobiliare dedicată deservirii nevoilor investitorilor din sectorul imobiliar, a înregistrat un Profit Net de 59,0 milioane EUR în... Sonae Sierra, profit net de 59,0 milioane euro în S1 2016

Sonae Sierra, compania internațională de proprietăți imobiliare dedicată deservirii nevoilor investitorilor din sectorul imobiliar, a înregistrat un Profit Net de 59,0 milioane EUR în prima jumătate a anului 2016, alături de creșterea vânzărilor chiriașilor și o ridicare a nivelului ratei de ocupare, ceea ce consolidează tendința continuă de redresare.

Vânzările chiriașilor din portofoliul european au crescut cu 3,9% like-for-like, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2015, cu o creștere de 11,1% în Spania și de 4,5% în Italia. Piața din Portugalia și-a menținut rezultatele pozitive, cu o creștere like-for-like a vânzărilor chiriașilor de 3,2%, față de primul semestru al anului 2015. În Brazilia, vânzările chiriașilor au rămas stabile (0,0% în reali brazilieni like-for-like).

Rata totală de ocupare a portofoliului a atins 96,1%, în creștere cu 0,3% față de aceeași perioadă a anului 2015. Acesta reflectă calitatea administrării centrelor comerciale de către companie, mai ales în Europa, unde rata de ocupare a atins 97.1%.

Conform declarațiilor domnului Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra, „primele șase luni ale anului 2016 au confirmat tendința de redresare, în special în Europa, unde vânzările chiriașilor au crescut cu 3,9%, iar ratele de ocupare au ajuns la 97,1%. Am continuat să creștem activitatea de furnizare a serviciilor pentru terți, am lansat un fond împreună cu CBRE GIP pentru a ne menține poziționarea ca business în Spania și Portugalia și am confirmat deschiderea centrului ParkLake din România pentru 1 septembrie.”

În primul semestru al acestui an, rezultatul direct a fost stabil, la 26,8 milionae EUR, identic cu prima jumătate a anului 2015. Acest fapt reflectă continuarea redresării economice și ratele de ocupare în creștere din Europa, în ciuda vânzării unor active de către companie și deprecierii realului brazilian în această perioadă.

Rezultatul Indirect a fost de 32,2 milioane EUR, cu 20 de milioane mai puțin decât anul precedent, ca urmare a unei rate de compresie a randamentului mai redusă, în comparație cu rata din aceeași perioadă a anului trecut.

  Deschiderea ParkLake confirmată pentru 1 septembrie

Sonae Sierra și Caelum Development au anunțat că centrul comercial ParkLake (București, România) se va deschide la 1 septembrie, marcând totodată și lansarea unui număr de branduri și concepte de retail noi în România. Cu peste 97% din suprafața închiriabilă deja angajată, acest centru comercial cu un grad de sustenabilitate de excepție reprezintă o investiție de 180 de milioane EUR, cu peste 200 de magazine pe o suprafață închiriabilă totală de 70.000 m2.

  Noi contracte semnate cu părți terțe și lansarea unui fond împreună cu CBRE GIP

În primele șase luni ale anului, Sonae Sierra și-a consolidat activitatea de furnizare a serviciilor către terți printr-un număr de zece noi contracte cu clienți externi semnate doar în al doilea trimestru, dintre care șase contracte de servicii de dezvoltare imobiliară și patru de închiriere și administrare a proprietății.

A luat ființă un nou parteneriat joint venture cu CBRE Global Investment Partners în scopul deținerii și exploatării centrelor regionale dominante din Peninsula Iberică, cuprinzând inițial trei centre comerciale din Spania și Portugalia aflate anterior în proprietatea fondului Sierra Fund. Sonae Sierra deține acum un pachet minoritar din fond și acționează ca partener local în exploatarea centrelor și ca administrator al proprietăților.

  Valoarea activului net (NAV) și indicatori financiari

Sonae Sierra calculează NAV conform ghidului publicat în 2007 de INREV (European Association for Investors in Non-Listed Real Estate Vehicles).

Pe baza acestei metodologii, la 30 iunie 2016, valoarea activului net (NAV) al companiei Sonae Sierra se ridica la 1.2 miliarde EUR, valoare cu 5,4% mai mare față de valoarea din decembrie 2015.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.