IKEA recheamă 6 alte produse de ciocolată IKEA recheamă 6 alte produse de ciocolată
Compania IKEA extinde acțiunea de rechemare cu alte șase produse de ciocolată care nu sunt sigure pentru persoanele alergice la alune și/sau migdale. Potrivit... IKEA recheamă 6 alte produse de ciocolată

Compania IKEA extinde acțiunea de rechemare cu alte șase produse de ciocolată care nu sunt sigure pentru persoanele alergice la alune și/sau migdale.

Potrivit oficialilor retailerului, toate cele șase produse din ciocolată afectate de rechemare pot fi consumate în siguranță de persoanele care nu prezintă alergii sau sensibilitate la alune și/sau migdale. Compania IKEA nu a primit nicio sesizare legată de cele șase produse adăugate acțiunii de rechemare.

Produsele rechemate și prețurile acestora sunt:

  • CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR Ciocolată cu lapte cu merișoare și ciocolată neagră cu afine 180g – 18,50 lei
  • CHOKLAD LJUS Ciocolată cu lapte 100g – 2,50 lei
  • CHOKLAD NÖT Ciocolată cu lapte și alune de pădure 100g – 4 lei
  • GODIS CHOKLADKROKANT Ciocolată cu lapte cu bucăți de caramel 450g-  20 lei
  • GODIS CHOKLADRÅN Napolitane umplute și acoperite cu cremă cu aromă de ciocolată cu lapte 168g – 9,50 lei
  • CHOKLADKROKAND BREDBAR Pastă tartinabilă cu aromă de ciocolată și bucățele de caramel (16%) 400g – 12 lei

ikea ciocolataAlunele și migdalele au fost găsite frecvent, și nu ocazional, în cele șase produse, ceea ce subliniază că aceste produse de ciocolată nu sunt sigure pentru a fi consumate de către persoanele alergice sau sensibile la acești alergeni. Informația de pe etichetă nu raportează suficient de clar prezența frecventă a acestor ingrediente, fiind menționată după formularea: „Poate conține…”. Această informație de pe ambalaj ar putea induce în eroare consumatorii și, în anumite țări, este interpretată ca nefiind conformă cu legislația. Având în vedere standardele înalte de siguranță și calitate din compania IKEA, compania a decis rechemarea celor șase produse din toate țările în care IKEA are magazine la nivel global, indiferent de diferențele de legislație dintre țări.

Clienții preocupați de riscul unei alergii sunt invitați să aducă produsele înapoi în magazinul IKEA din București, la departamentul Relații Clienți, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru produs. Termenul de valabilitate se găsește pe spatele ambalajului (AAAA/LL/ZZ A – anul, L – luna, Z – ziua de fabricație).

Magazinul IKEA din București a vândut aproximativ 247.000 de bucăți din cele șase produse și nu a primit nicio sesizare cu privire la acestea. În prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai găsește la vânzare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.