Premieră: Cel mai mare dinozaur zburător din lume va fi dezvăluit la Muzeul Antipa Premieră: Cel mai mare dinozaur zburător din lume va fi dezvăluit la Muzeul Antipa
Dino Parc Râșnov, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Muzeul de Geologie îl vor dezvălui în premieră pe Hatzegopteryx, cel mai mare dinozaur... Premieră: Cel mai mare dinozaur zburător din lume va fi dezvăluit la Muzeul Antipa

Dino Parc Râșnov, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Muzeul de Geologie îl vor dezvălui în premieră pe Hatzegopteryx, cel mai mare dinozaur zburător din lume descoperit pe teritoriul României și reprodus la scara 1:1.

Cu o deschidere a aripilor de 12 metri și cu un craniu care măsoară aproape 3 metri, Hatzegopteryx a fost un dinozaur de mari dimensiuni care a trăit acum aproximativ 71-65 de milioane de ani.

Hatzegopteryx, care aparține Dino Parc, va fi prezentat la Muzeul Antipa în cadrul expoziției „Aripi peste timp” și a fost reprodus conform ultimelor descoperiri făcute de Dan Grigorescu, profesorul care a găsit fragmentele din oasele giganticului dinozaur.

Expoziția „Aripi peste timp” este deschisă în perioada 28 iulie-14 august, interval în care îl vei putea admira nu doar pe Hatzegopteryx, dar și pe Pteranodon animatronic și încă trei exponate, amplasate în exteriorul Muzeului de Geologie. După vizita în București, dinozaurii se vor duce la ei acasă, la Dino Parc Râșnov.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.