Wizz Air, gata să dea 2,5 mld. dolari pentru Airbus-uri cu motoare eficiente din punct de vedere al consumului de carburant Wizz Air, gata să dea 2,5 mld. dolari pentru Airbus-uri cu motoare eficiente din punct de vedere al consumului de carburant
Wizz Air Holdings Plc, una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa Centrală și de Est, anunță că, în urma unui proces... Wizz Air, gata să dea 2,5 mld. dolari pentru Airbus-uri cu motoare eficiente din punct de vedere al consumului de carburant

Wizz Air Holdings Plc, una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa Centrală și de Est, anunță că, în urma unui proces de selecție, a ajuns la un acord cu Pratt & Whitney pentru echiparea a 110 aeronave Airbus A321neo, cu motoare PurePower Geared Turbofan.

Livrările A321neo vor începe în 2019. Acordul acoperă, de asemenea, 90 de aeronave A321neo suplimentare asupra cărora Wizz Air are drepturi de cumpărare fără angajament precum și o serie de motoare de rezervă.

Acordul este în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari la prețurile de listă curente și este inclus în prețul plătit către Airbus S.A.S. în conformitate cu contractul de cumpărare a aeronavelor A321neo semnat de Wizz Air în 2015.

Ca parte a acordului, Wizz Air a intrat, de asemenea, într-un program de management al flotei de motoare pe termen lung cu Pratt & Whitney, asigurând servicii permanente de întreținere, de înaltă calitate, pentru motoarele de nouă tehnologie.

“În urma unui proces de analiză detaliat am ajuns la concluzia că motorul Geared Turbofan oferă cea mai bună valoare precum și eficiență maximă în ceea ce privește consumul de combustibil și eficiența operațiunilor. Aceste valori se vor traduce direct în costuri reduse de exploatare pentru afacerea noastră. În timp ce noi avem deja un cost de bază foarte scăzut, obiectivul nostru este de a fi tot mai eficienți pentru a oferi cele mai mici tarife clienților noștri și în același timp să producem rezultate solide pentru acționari”, spune József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air.

Wizz Air operează o flotă de 70 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 420 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 124 de destinaţii din 38 de ţări. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares.

Motorul Pratt & Whitney Geared Turbofan demonstrează niveluri de fiabilitate mature de aproximativ 99,8% și și-a îndeplinit toate angajamentele sale de performanță de la început, inclusiv reducerea cu 16% a consumului de combustibil, scăderea cu 75% a zgomotului și diminuarea cu 50% a emisiilor reglementate.

Pratt & Whitney este lider mondial în proiectarea, fabricarea și service-ul de motoare de aeronave și unități de putere auxiliare. United Technologies Corp., cu sediul în Farmington, Connecticut, oferă sisteme și servicii de înaltă tehnologie pentru industriile de construcții și aerospațială.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.