Food Trends: 3 tendințe în deserturile de top ale anului Food Trends: 3 tendințe în deserturile de top ale anului
De la simplu și nostalgic la picant și sofisticat… cam așa arată cele trei trenduri ale deserturilor delicioase care se impun în 2016. Voi ce... Food Trends: 3 tendințe în deserturile de top ale anului

De la simplu și nostalgic la picant și sofisticat… cam așa arată cele trei trenduri ale deserturilor delicioase care se impun în 2016. Voi ce părere aveți?

Trends 1: Deserturile hibride

Nu o numesc o revenire, dar mânacrea fusion poate suna ca un moft datat din anii nouăzeci, însă în meniul de deserturi vorbim de hibrizi. Studiile recente ale companiei Datassential indică faptul că 28 la sută dintre consumatori sunt interesați de deserturi hibride, și în prezent, acestea reprezintă un trend în curs de dezvoltare. Tot mai multe deserturi hibride intră în bucătăriile restaurantelor fine independente, dar și a celor etnice.

Interpretăril simple, cum ar fi brownie-cookie-urile, sunt un exemplu al acestei tendințe care are un potențial imens. Între timp, înghețata sandwich, o forma clasica de desert hibrid, este din nou la modă. Și chiar într-un mare fel.

Marile lanțuri de magazine cu deserturi de specialitate din SUA oferă nenumărate soiuri de cookie-uri și zeci de arome de înghețată pe care să le poți personaliza. În mod similar, un nou trend arată că și gogoșile umplute cu înghețată sunt foarte căutate.

Houlihan’s Caramel NutCrunch Pie

Trend 2: Nostalgia bat-o vina

Nostalgicii încă sapă adânc în dorințele lor pentru deserturi, iar mulți cofetari și patiseri sunt gata să le ofere deserturi clasice. Ca atare, deserturile pe bază de ciocolată și produsele de patiserie cu nucă de cocos, cremă glazurată de nucă de cocos sau migdale, cremă de vanilie, frișcă și caramel sunt în trend anul acesta.

Clătitele cu Nutella sunt adorate de copii și nu lipsesc în nicio zi din meniurile de la școală. Ele sunt acompaniate cu migdale și ciocolată, dar nu lipsesc nici clasicele negrese, prăjitura cu brânză și chiar sandvișuri făcute la grătar și umplute cu Nutella.

The Margarita cupcake

Trend 3: Dulce și picant

Pentru aceia care vor să privească spre viitor și caută inspirația pe care să o transpună în noi deserturi, Julia Gallo-Torres, analist senior la Mintel International Foodservice din Chicago, vede un trend în condimentarea dulciurilor.

Bucătarii caută să adauge tot felul de „spice-uri” în desert pentru noi gusturi. Astfel a apărut tortul de ciocolată amăruie care este servit cu îngheață de cardamon și zahăr condimentat.

În plus, deserturile sunt pregătite cu băuturi spirtoase și condimente asiatice. Astăzi, un cupcake în trend este cel umplut cu un fel de cocktail compus din lămâie, miere, gin, portocală și polen de albine. Margarita cupcake (foto) include lime, tequila, triplu sec și sare de mare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.