MVP Academy Demo Day: cine sunt IT-iștii care se bat pentru milioanele investitorilor din Silicon Valley sau Singapore MVP Academy Demo Day: cine sunt IT-iștii care se bat pentru milioanele investitorilor din Silicon Valley sau Singapore
15 startup-uri accelerate în cea de a treia ediție a programului MVP Academy și-au prezentat produsele și progresul înregistrat pe parcursul a două luni... MVP Academy Demo Day: cine sunt IT-iștii care se bat pentru milioanele investitorilor din Silicon Valley sau Singapore

15 startup-uri accelerate în cea de a treia ediție a programului MVP Academy și-au prezentat produsele și progresul înregistrat pe parcursul a două luni de muncă intensă în fața comunității tech. Acestea au urcat pe scenă în fața unei audiențe de peste 500 de persoane: investitori, antreprenori, profesioniști din industrie, jurnaliști, potențiali parteneri și lideri ai comunității din regiune în cadrul evenimentului Demo Day, desfășurat luni seara.

Două dintre echipe, ReFlex și Urby, au ridicat deja o primă rundă de finanțare în timpul programului, au anunțat în cadrul evenimentului co-fondatorii startup-urilor, business-urile fiind deja evaluate la 1, respectiv 2 milioane de dolari.

„În urmă cu două ore compania a semnat un contract de finațare care evaluează ReFlex la 1 milion de dolari“, a declarat Camil Moldoveanu, co-fondator al ReFlex, un startup care a dezvoltat un set de senzori de mişcare care monitorizează cei mai importanţi indicatori din kinetoterapie, ajutând pacienţii să se recupereze mai rapid.

„În urmă cu două săptămâni am primit o investiţie de 300.000 de euro care ne evaluează la 2 milioane de euro“, a precizat pe scena Demo Day Ionuţ Munteanu, co-fondatorul Eventya (prezent în MVP Academy cu Urby, o aplicație care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru a crea o listă de recomandări zilnice pentru utilizatori), o companie care a dezvoltat o serie de aplicaţii mobile care funcționează ca și ghiduri digitale pentru orașe precum Cluj, Sibiu, Timișoara. În următoarele 8 luni compania are în plan să lanseze aplicaţii pentru alte 4 oraşe din Cehia şi Olanda.

În același timp, alte trei startup-uri sunt în negocieri avansate, iar Scooterson a fost acceptat în acceleratorul Enchant din Singapore.

demo day5

“Prețul unui scuter este de 3.000 de dolari, iar în acest moment avem precomenzi pentru 50 de unități, cee ace înseamnă 150.000 de dolari făcuți în campania pre-vânzare. În același timp, 24 de dealeri din 15 țări vor să ne vândă produsul în showroomurile lor, iar în acest moment suntem în discuții cu 2 fabrici din Asia pentru începerea producției”, a declarat Cristian Munteanu, co-fondatorul Scooterson, un scuter electric smart.

15 startup-uri cu potențial global au urcat pe scenă pentru a prezenta audienței produsele la care lucrează, precum și progresul înregistrat pe parcursul programului. Echipele care au prezentat în cadrul MVP Academy Demo Day sunt:

 1. Bunch: Aplicație mobilă care ajută organizatorii de evenimente să ofere participanților o experiență de networking excelentă.
 2. CheckMobi: Serviciu care combină SMS, VoIP și metode inovative pentru apeluri pierdute pentru a verifica numerele de telefon cu ușurință, la un preț rezonabil.
 3. EnergySolaris: Tehnologie care folosește energia solară pentru a încălzi, ventila și răci clădirile, economisind energie și purificând aerul din interior.
 4. FishPointer: Platformă web și mobile unde comunitatea de pescari poate promova și discuta despre noi destinații de pescuit.
 5. Grobyk: Platformă care transformă experiența creatorilor de conținut, oferindu-le acestora oportunitatea de a adăuga fluxurile de informație pe care le urmăresc într-un singur loc.
 6. InkyDeals: Website cu oferte zilnice unde freelancerii și companiile mici pot găsi resurse digitale la prețuri excelente.
 7. Listplorer: Platformă socială mobilă unde utilizatorii pot crea, distribui, colabora și căuta liste personalizate de recomandări.
 8. LiveTickets: Platformă care ajută utilizatorii să personalizeze sistemele de vânzare de bilete online și să vândă astfel mai simplu și mai ușor.
 9. ReFlex: Set de senzori de mișcare care monitorizează cei mai importanți indicatori din kinetoterapie, ajutând pacienții să se recupereze mai rapid și oferind posibilitatea de a face recuperarea finală acasă, sub îndrumarea kinetoterapeutului.
 10. Scooterson: Primul scuter electric inteligent din lume care folosește date și resurse în cloud pentru a maximiza eficiența energetică și siguranța în utilizare.
 11. Silometer: Platformă care ajută proprietarii de silozuri să își monitorizeze online recolta printr-un sistem automatizat.
 12. TinTag: Platformă care ajută producătorii să integreze tehnologii de tracking în produsele lor.
 13. TypingDNA: Soluții online de securitate bazate pe modalitatea în care oamenii tastează (identificare biometrică) care ajută la prevenirea mai multor tipuri de fraude online.
 14. Urby: Aplicație mobilă care folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a crea o listă de recomandări zilnice pentru individul urban care trăiește cu stil în orașul său.
 15. Woogie: Dispozitiv hardware cu activare vocală dezvoltat pentru a fi un asistent personal după școală și un prieten de joacă pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

”Pentru TypingDNA experiența MVP Academy a fost transformatoare. Am intrat în proiect cu o aplicație inovativă din punct de vedere tehnologic, dar fără un model de business concret. Am trecut în mai puțin de o lună de câteva ori prin ciclul “eșec, succes”, zeci de întâlniri unu la unu și multe discuții aprinse. Viteza cu care se întâmplă lucrurile odată ce intri într-un astfel de program este incredibilă, iar la final încrederea ta este fie zero, fie maximă”, a declarat Raul Popa, fondator și CEO TypingDNA, startup care a câștigat recent hub:raum Warp, program organizat în Cracovia de Deutsche Telekom.

”Cea de a treia ediție a programului de accelerare MVP Academy nu ar fi putut fi organizată fără implicarea unui număr foarte mare de oameni dornici să ajute startup-urile tech cu potențial să se dezvolte mai rapid. Le mulțumim pe această cale partenerilor noștri, mentorilor, susținătorilor, și nu în ultimul rând, echipei care a lucrat neobosit timp de două luni pentru a face lucrurile să se întâmple”, a declarat Daniel Dragomir, CEO al How to Web și TechHub Bucharest.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.