Sănătatea bebelușului tău: Prevăzut și neprevăzut în primele 12 luni de viață Sănătatea bebelușului tău: Prevăzut și neprevăzut în primele 12 luni de viață
Sănătatea bebelușului tău este primul pas către o dezvoltare frumoasă a copilului. Deoarece în primele 12 luni de viață nou-născutul trece prin diferite etape... Sănătatea bebelușului tău: Prevăzut și neprevăzut în primele 12 luni de viață

Sănătatea bebelușului tău este primul pas către o dezvoltare frumoasă a copilului. Deoarece în primele 12 luni de viață nou-născutul trece prin diferite etape de creștere și dezvoltare, având și o predispoziție spre anumite boli sau afecțiuni, este important ca mamă să te inarmezi cu informațiile corecte pentru a nu fi luată prin surprindere și pentru a nu face loc panicii. Astfel, este mult mai ușor să faci față provocărilor, să treci peste schimbări și să-i oferi bebelușului tău atenția și ajutorul de care are nevoie pentru a se dezvolta.

Un bebeluș fără iritații este un bebeluș fericit

Iritația apare cel mai adesea ca urmare a nivelului de umiditate din scutec. Având în vedere sensibilitatea deosebit de ridicată a pielii bebelușilor, este foarte important să optezi pentru produse care nu conțin conservanți, coloranți, parfumuri sau alţi iritanţi cutanaţi.

Bepanthen Unguent este cel mai folosit produs de îngrijire a pielii împotriva cauzelor iritației de scutec datorită protecției ridicate pe care o oferă, a componentei hipoalergenice și a lipsei compușilor chimici toxici. Acesta oferă dublă protecție, creând o barieră împotriva factorilor iritanți la exterior (prin intermediul lanolinei) și crescând rezistența pielii la interior, prin intermediul vitaminei B5 (pantenol).

Colicile, cel mai mare bau-bau” din viața de părinte

Colicile se manifestă prin crampe sau dureri abodominale pentru care, din nefericire, nu există un tratament sigur și eficient, ci doar încercări de ameliorare. Unii părinți au observat că masarea abdomenului prin mișcări circulare în jurul buricului sau plimbările copiilor în brațe îi liniștește.

Alții au găsit un ajutor prețios în muzica liniștitoare sau sunetele albe, făcute de mașina de spălat, de aspirator sau de uscătorul de păr. Important este să descoperi soluția potrivită bebelușului tău, astfel încât să vă puteți bucura împreună de momente minunate.

Virușii și imunitatea scăzută

Virușii pot provoca frecvent gripă și răceli în cazul nou-născuților, ducând la înfundarea nasului, febră și dureri în gât. Până la vârsta de 1 an, bebelușii pot face între 6 și 8 infecții ale sistemului respirator superior. Deși, la naștere și din alăptat nou-născutul preia o parte din imunitatea necesară, organismul lui nu e suficient de puternic pentru a face față acestor afecțiuni.

Totuși, hidratarea, baița caldă, picăturile saline sau umiditatea crescută sunt câteva dintre remediile care vin de hac simptomelor de răceală. Enterocolita inflamatorie sau cea produsă de viruși, bacterii sau paraziți este o afecțiune întâlnită în primul an de viață al copilului și se manifestă prin diaree, crampe abodominale, vărsături și, uneori, febră. O grijă deosebită pentru igienă și alimentație, cât și pentru protejarea de factorii de mediu sunt acțiuni pe care orice mamă este bine să le aibă în ritualul zilnic de îngrijire.

Ragadele mamare sub control

Așa cum bebelușul trebuie ocrotit, hrănit și protejat, la fel și mama are nevoie de odihnă și preocupare pentru sănătatea ei. Unele dintre primele neplăceri care apar încă de la început sunt ragadele mamare.

Acestea sunt mici fisuri sau răni ale mamelonului, având drept cauză poziționarea incorectă la sân, în timpul alăptării. Acestea pot fi tratate foarte ușor cu ajutorul

unguent1-450x3501

Bepanthen Unguent, un produs bivalent care are grijă atât de confortul mămicii, cât și de cel al bebelușului. Este recomandat mămicilor, pentru îngrijirea sânilor în perioada alăptării, cât și bebelușilor ca protecție împotriva cauzelor iritațiilor de scutec. Recomandarea este ca Bepanthen Unguent să se folosească în igiena zilnică ori de câte ori este nevoie, chiar înainte de apariția ragadelor mamare sau a iritațiilor de scutec.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.