RE/MAX: Piaţa imobiliară din Cluj-Napoca depăşeşte 1 miliard de euro RE/MAX: Piaţa imobiliară din Cluj-Napoca depăşeşte 1 miliard de euro
RE/MAX Grup de Lux, una dintre primele francize RE/MAX  în România şi în Cluj-Napoca, estimează că piaţa imobiliară clujeană va ajunge, în acest an,... RE/MAX: Piaţa imobiliară din Cluj-Napoca depăşeşte 1 miliard de euro

RE/MAX Grup de Lux, una dintre primele francize RE/MAX  în România şi în Cluj-Napoca, estimează că piaţa imobiliară clujeană va ajunge, în acest an, la o valoare de peste 1 miliard de euro, dacă sunt luate în calcul toate categoriile de tranzacţii.

„Agenţia imobiliară Grup de Lux s-a afiliat reţelei RE/MAX  în urmă cu 5 ani, după o experienţă de 15 ani pe piaţa imobiliară din Cluj-Napoca. În cei 20 de ani de existenţă a biroului nostru, am observat principalele schimbări prin care a trecut piaţa imobiliară locală şi, putem spune că, 2016 este un an promiţător în care estimăm că toate tranzacţiile, fie ca sunt vânzări – achiziţii sau închirieri, pe orice segment, vor ajunge la o valoare totală de peste 1 miliard de euro”, a declarat Ramona Cuc, Broker – Owner RE/MAX Grup de Lux.

Potrivit afirmaţiilor sale, în acest an, din totalul tranzacţiilor pe piaţa clujeană, aproximativ 75% vor implica proprietăţi rezidenţiale, restul de 25% fiind împărţite între locaţii de tip office, comercial sau industrial.

„Preţul mediu pe segmentul rezidenţial este, în acest moment,  cel mai mare din ţară – undeva la cca. 1.200 euro/mp, cu vârfuri ce depăşesc uşor 1.500 euro/mp”, a mai spus Ramona Cuc, afirmând că pe acest segment preţurile au crescut cu cca. 12% în ultimul an şi, în acelaşi timp, au fost livrate multe unităţi locative noi în Cluj-Napoca, dar şi în Floreşti.

Un business pornit în urmă cu 20 de ani şi afiliat apoi reţelei RE/MAX, Grup de Lux a raportat în 2015 o cifră de afaceri, realizată din comisioanele încasate, de circa 1,25 milioane de lei, din care peste  74% sunt obţinute din tranzacţii de vânzare-cumpărare.

“Peste 70% din cifra de afaceri reprezintă tranzacţii în reprezentare exclusivă pentru proprietar, în care agentul reprezintă exclusiv interesele proprietarilor, implicându-se cu toată energia şi expertiza lui şi a reţelei  în interesul proprietarului. Astfel, agentul are interes în a colabora cu orice alt agent din piaţă în identificarea unui cumpărător, scurtând astfel şi timpul de tranzacţionare”, a mai spus Ramona Cuc.

În ceea ce priveşte ponderea tranzacţiilor pe segmentul rezidenţial, acestea însumează 72% din business-ul companiei, restul de 28% revenind tranzacţiilor pe segmentele comercial, office şi industrial.

Cea mai mare tranzacţie din istoria biroului RE/MAX Grup de Lux  a fost cu un imobil istoric în Cluj-Napoca, contractat la 10 milioane de euro şi tranzacţionat între două societăţi comerciale.

Printre tranzacţiile importante ale biroului se numără şi câteva clădiri istorice de referinţă ale Clujului – Hotel Continental, Policlinica Studenţească, Căminul Conservatorului sau Vila Tatar.

“De asemenea, au fost clădiri importante de birouri pe care le-am tranzacţionat exclusiv – Power Business Center sau Maestro Business Center – cât şi alte proprietăţi mari din categoria comercial, dar şi terenuri importante pentru dezvoltări imobiliare, cu valori de tranzacţionare de peste 1 milion de euro”, a mai adăugat Ramona Cuc.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.