Programul „Mănânc sănătos la școală”, extins în mediul rural Programul „Mănânc sănătos la școală”, extins în mediul rural
Programul național de sănătate pentru nutriție „Mănânc sănătos la școală”, implementat de Sodexo România, în parteneriat cu studenții voluntari ai Universității de Medicină și... Programul „Mănânc sănătos la școală”, extins în mediul rural

Programul național de sănătate pentru nutriție „Mănânc sănătos la școală”, implementat de Sodexo România, în parteneriat cu studenții voluntari ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a fost extins în mediul rural. Primele ore au fost desfășurate vineri, 13 mai, în patru comune și sate din județul Argeș: Pietroșani, Gănești, Bădești și Retevoiești.

În cadrul programului de educație pentru nutriție „Mănânc sănătos la școală”, adresat elevilor din clasele primare (clasele 0 – IV), aceștia sunt învățați să mănânce echilibrat în pauzele de masă de la școală. Programul presupune lecții deschise susținute de studenții la Universitatea „Carol Davila” din București, la care participă elevi din școlile selectate ce reconstituie meniul unei gustări sănătoase la scoală,  învață ce reguli alimentare trebuie să urmeze pentru a fi sănătoși și află răspunsuri la cele mai importante întrebări legate de impactul nutriției asupra sănătății în funcție de vârsta.

„Este important să educăm copiii să se hrănească sănătos, să deprindă noțiunile esențiale despre nutriție încă din copilărie. Interacțiunile lor cu studenții la Universitatea de Medicină, care sunt voluntari în toate acțiunile acestui proiect, ne arată nevoia celor mici pentru informații adecvate vârstei despre obiceiul de a mânca sănătos” , declară Codruța Pîșă, Public Affairs Director, Sodexo România.

„De la debutul său, care a coincis cu începutul anului școlar programul «Mănânc sănătos la școală» a ajuns în opt școli din opt localități diferite și peste 2.000 de copii au beneficiat de orele de educație pentru nutriție.”

Mananc sanatos la Scoala_Sodexo_2015 (2)Prin acest proiect, Sodexo aduce în România expertiza companiei din 80 de țări, unde peste 75 de milioane de angajați și copii învață despre o nutriție sănătoasă. Obiectivul Sodexo este ca programul „Mănânc sănătos la școală” să fie unul sustenabil, care să ofere unui număr cât mai mare de copii oportunitatea de a învăța principiile unei nutriții sănătoase.  La nivel global, educația pentru nutriție este una dintre prioritățile companiei Sodexo, care este cel mai mare angajator de medici nutriționiști și dieteticieni și este lider de 50 de ani în servicii de catering de cea mai bună calitate.

Cele mai recente acțiuni desfășurate în cadrul campaniei „Să creștem sănătoși”, susținută de Sodexo, sunt inițiativa „Un măr pe zi”, în cadrul căreia sute de elevi au primit mere în pauza de masă de la școală timp de o lună, și „Ghidul de Nutriție” pentru copii oferit în școli, biblioteci publice, precum și în centre medicale din toată țara. La nivel global, Sodexo este cel mai mare angajator de medici nutriționiști și dieteticieni și este lider de 50 de ani în servicii de catering de cea mai bună calitate. Sodexo desfășoară acțiuni de educație pentru nutriție în 80 de tari unde peste 75 de milioane de angajați și copii învață despre o nutriție sănătoasă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.