Primavara Zambitoare pentru toti copii Primavara Zambitoare pentru toti copii
Prevenirea problemelor dentare este piatra de temelie pentru o igienă orală sănătoasă. Profilaxia dentară este o metodă simpla și necesară de întreținere a sănătății... Primavara Zambitoare pentru toti copii

Prevenirea problemelor dentare este piatra de temelie pentru o igienă orală sănătoasă. Profilaxia dentară este o metodă simpla și necesară de întreținere a sănătății orale. Probleme dentare apar adesea fara nici un avertisment și pot crea complicații neplăcute și dureroase pentru cei care le experimentează. Profilaxia este cea mai bună strategie pentru un zâmbet strălucitor. 

Dental VivClinique, o clinică dentară din București desfasoară bianual o campanie de educare și promovare a profilaxiei și igienei dentare în randul copiilor.

Primăvara și toamna, cabinetul își deschide ușile tuturor părinților și copiilor interesați de igiena orală. Micuții cu vârste între 3 și 16 ani primesc consultația și procedeele profilactice în mod gratuit.

Ce este profilaxia?

Profilaxia constă într-un ansamblu de masuri și proceduri care asigură o igienă orală sănătoasă și previne apariția cariei dentare și a bolii parodontale.

Aceste afecțiuni adesea apar în urma a trei factori, care sunt în general ignorați: infecțiile cu microbi și bacterii situate in placa dentară, alimentație incorectă și degradarea smalțului și a dentinei.

În cazul în care aceste afecțiuni sunt deja prezente, profilaxia constă în stoparea evoluției și prevenirea apariției complicațiilor precum și tratarea lor.

De ce este profilaxia importantă?

Anumite afecțiuni dentare precum caria sau boala parodontala pot duce la grave complicații de sănătate orală. Multe dintre aceste afecțiuni evoluează rapid și fără dureri în fazele inițiale – aspect care le face greu de depistat.

Depistate prea târziu, tratarea lor va presupune proceduri mai complexe și intervenții dureroase care costă mai mult decât controlul stomatologic regulat.

Copiii și tinerii care nu au beneficiat de o educație dentară corectă sunt cei mai expuși acestor probleme. Educația trebuie începută și încurajată încă de la cele mai fragede vârste – chiar de la trei ani în sus).

Primăvara Zâmbitoare pentru toți copii!

Clinica dentară Dental VivClinique desfasoară pentru al 7-lea an consecutiv campania de conștientizare și promovare a profilaxie în rândul copiilor. Campania se desfașoară de două ori pe an, în perioadele în care profilaxia și controalele medicale sunt recomandate: toamna și primăvara.

Timp de două săptămâni, între 16.05.2016 –  26.05.2016 fiecare copil cu vârstă cuprinsă între 3-16 ani care trece pragul clinicii va primi gratuit un program de profilaxie.

Initiațiva are ca scop promovarea, conștientizarea și educarea  de sănătate orală în rândul copiilor. Un stil de viață sănătos începe cu un zâmbet frumos iar schimbarea începe cu cei mici.

“Multă lume nu realizează importanța măsurilor sanitare necesare pentru prevenirea problemelor dentare. Educația dentară trebuie începută de mic  și continuată pe parcursul copilariei. Ne propunem să ajutăm atât părinții cât și copiii să facă primul pas către un zâmbet strălucitor.” – ne spune Vivian Sendroiu, medic stomatolog profesionist la Dental VivClinique.

Ce procedee vor fi accesibile în mod gratuit?

Programul de profilaxie pentru micuți include toate procedeele necesare controlului, prevenirii și tratării problemelor dentare. Acestea sunt:

  • evaluarea generală a starii de sănătate dentară – control de rutină
  • test de evidențiere a plăcii bacteriene, cu revelator cromatic
  • instruirea și însușirea tehnicilor corecte de periaj dentar
  • fluorizări ale ambelor arcade cu gel profesional
  • evaluare din punct de vedere ortodontic și trimiterea către un medic specialist, în cazul în care se constată necesitatea unui tratament ortodontic

“Programele de care micuții vor beneficia constau în procedee care sunt esențiale sănății orale precum și educației stomatologice. Spre exemplu, tehnica de periaj dentar corectă însușită din copilărie poate face minuni în dezvoltarea unui copil. Încercam să educăm atât părinții cât și copiii despre opțiunile pe care le au referitor la sănătatea dinților lor.” – Vivian Sendroiu, Dental VivClinique.

Programul se va desfășura în perioada 16.06-26.05. 2016 în zilele de Luni, Marți, Miercuri și Joi între orele 14:00 – 20:00. Mai multe informatii despre cum se pot face programari puteti gasi pe aici.

Primavara zambitoare

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.