Tradiționala pască sau cheesecake-ul austriac? Tu ce alegi? Tradiționala pască sau cheesecake-ul austriac? Tu ce alegi?
În țările germane, cheesecake-ul este considerat drept un desert ce înlocuiește tradiționala pască românească. Dacă anul acesta îți dorești să-i surprinzi pe cei dragi... Tradiționala pască sau cheesecake-ul austriac? Tu ce alegi?

În țările germane, cheesecake-ul este considerat drept un desert ce înlocuiește tradiționala pască românească. Dacă anul acesta îți dorești să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, dar care nu necesită mult timp de preparare, încearcă cheesecake-ul cu sirop YO de fructe de pădure.

Eu am testat deja această rețetă simplă și vă pot spune că vă ajută să economiți timp și să profitați de zilele libere de Paște pentru a sta alături de cei dragi.

Ingrediente

Crema:

250 g brânză dulce

250 g Ricotta

2 ouă

50 g zahar pudră

Sare

30 ml suc de lime

Coaja rasă de la două lămâi

1 linguriță făină de porumb

100 ml YO Sirop de fructe de padure

Baza:

100 g biscuți cu unt

30 g migdale mărunțite

50 g unt

TOPUL cheesecake-urilor din București

Mod de preparare

Baza:

Migdalele mărunțite se coc 10 min la 180°C și apoi se lasă să se răcească.  Biscuiții cu unt se mărunțesc fin (de exemplu, într-o punga de congelator) și se adaugă untul topit și migdalele.

YObilaeum-WaldbeereAmestecul se pune în bolurile termorezistente și se apasă bine. Bolurile se pun în cuptorul preîncalzit la 180°C apox. 10 minute, și se coc pe șina din mijloc. Apoi se lasă să se răcească.

Crema:

Se amestecă Ricotta, zahărul pudră, brânza dulce, coaja de lămâie, siropul de fructe YO, un praf de sare, făina de porumb și sucul de lime.

Se adaugă ouale amestecând ușor până amestecul devine pufos. Se pune crema în bolurile termorezistente până la 2 cm sub marginea de sus, și se coace 50 min în cuptorul preîncalzit la 130–140°C.

După răcire, se decorează cheesecake-ul cu sirop de fructe YO și câteva fructe de pădure proaspete sau congelate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.