Piața auto dă semne de revenire Piața auto dă semne de revenire
În primele trei luni ale anului 2016, toate segmentele pieței auto au fost în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, atât... Piața auto dă semne de revenire

În primele trei luni ale anului 2016, toate segmentele pieței auto au fost în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, atât mașinile noi, cât și cele second hand din import, dar și reînmatriculările au avut cel mai bun trimestru din ultimii șapte ani. În aceste condiții, conform datelor furnizate de DRPCIV și interpretate de Autovit.ro, anul 2016 se anunță cel mai bun de după perioada de criza economică.

“Ne așteptăm la o serie de schimbări în bine în anul 2016 pe piața auto. Datele ne arată că avem potențial de creștere și sperăm ca toate segmentele pieței auto să atingă nivelurile de așteptări estimate.” spune Cristian Cojocaru, Sales Manager Autovit.ro.

Pentru piața de mașini noi, creșterea din primul trimestru al anului curent este de 21% față de primele trei luni ale anului 2015. Până la finalul anului se estimează o depășire a pragului de 25.000 unități vândute, creștere susținută și de programul Rabla.

Piața de mașini la mâna a doua din import a înregistrat în primele trei luni ale lui 2016 o creștere de 18% față de aceeași perioadă a anului trecut. Ținând cont de acest avant, conform estimărilor, până la finalul anului segmentul va depăși peste 250.000 mașini importate și înmatriculate.

La nivel de reînmatriculări, în ianuarie, februarie și martie anul curent creșterea a fost de 2%, însă s-a înregistrat cea mai mare cifră a tranzacțiilor din ultimii patru ani. Statistic vorbind, mașinile reînmatriculate în țară reprezintă segmentul cu cele mai mici fluctuații lunare și anuale.

Autovit.ro, care este cea mai mare platformă profesională online dedicată vânzării mașinilor noi și second hand, este o oglindă care reflecta realitatea din piața auto.

Astfel, numărul de anunțuri pe platforma Autovit.ro a crescut mai ales în luna martie a anului curent, dupa ce, prin tradiție, la început de an numărul anunțurilor este redus. Prețul mediu a unei mașini listate pe Autovit.ro este de 8.000 euro, însă cele mai scumpe modele precum Bentley, Ferrari sau Rolls Royce trec de 200.000 euro.

Cel mai consistent palier de preț rămâne cel între 5.000 și 10.000 de euro unde se încadrează peste un sfert dintre mașinile de pe site, rămânând însă important și segmentul de până în 3.000 de euro care este benefic pentru cei cu bugete mici. Continuă însă să aibă o pondere importantă și mașinile de peste 20.000 euro, cele mai multe fiind modele ale mărcilor germane premium.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.