Lecție deschisă de poker. Profesor: Dan Chișu Lecție deschisă de poker. Profesor: Dan Chișu
Zilele trecute l-am întâlnit pe Dan Chișu. Până aici nimic neobișnuit. Cu toții putem să dăm nas în nas cu actori, fotbaliști sau vedete... Lecție deschisă de poker. Profesor: Dan Chișu

Zilele trecute l-am întâlnit pe Dan Chișu. Până aici nimic neobișnuit. Cu toții putem să dăm nas în nas cu actori, fotbaliști sau vedete de televiziune pe culoarele de la mall sau chiar pe stradă. Dar eu am jucat poker cu Dan Chișu. Și nu doar am jucat, ci am învățat câteva trucuri de la un mestru care este as în poker. Și pun pariu că nu mulți știați asta despre el.

Pe scurt, joi, 21 aprilie, am fost invitat la Marriott, alături de Vlad Petreanu, Vladimir Draghia, Chinezu, Horia Ghibuțiu și Otravă la o lecție deschisă de poker. Trainer ne-a fost Dan Chișu. Cum s-au derulat ostilitățile la masa de poker? Simplu.

Fără să fiu modest, mi-am dat destul de repede seama că știu să joc poker mai bine decât majoritatea combatanților, însă, cu toate că nu este considerat un joc de noroc, câștigătorul chiar a avut noroc chior.

Dar să începem cu începutul. S-au împărțit jetoanele și s-au spus regulile elementare. A urmat un șir lung de întrebări (Vlad Petreanu a fost campion), iar apoi jocul și-a urmat cursul. Dan Chișu ne-a explicat la fiecare mână de cărți cine și unde a greșit sau mai bine spus cum ar fi văzut el jocul. Am câștigat două partide bune și, deja, mă credeam „number one”.

Drăghia și Horia Ghibuțiu au fost primii care au spus „pa” jetoanelor și au ieșit de la masă, iar trainerul nostru a fost scuturat de norocul lui Vlad Petreanu. Nici „Otravă” nu a mai făcut mulți purici la masa de poker și după câteva încercări îndrăznețe, a riscat tot ce avea, dar a ieșit pe tușă.

Zic: „gata… nu mai are cine să îmi stea în față.” Mai ales că observasem că atât Chinezu cât și Petreanu erau, să zicem, un pic „afoni” la acest joc. Și totuși. M-am bazat, însă, prea mult pe cărțile din mână și am ales un „all in”. Am fost și eu scuturat de norocul lui Petreanu (venit odată cu ultima carte) și uite așa am mi-am văzut visele spulberate.

A urmat apoi un război de gherilă, în care Chinezu și Petreanu câștigau pe rând câte o luptă. Primul a cedat, iar, după cum spuneam la început, cel care știa cel mai puțin poker dintre noi toți de la masă a câștigat turneul.

Dar nu o să mă las eu așa ușor. Chiar dacă distracția a fost în toi la primul turneu, urmează acum o partidă online, pe site-ul pokerstars.ro, iar partenerii mei de joc au de ce să se teamă. Lucrurile vor sta altfel. O să vă spun zilele următoare cum a fost lupta și cine a luat potul cel mare.

UPDATE: Am aflat că, joi, 28 aprilie, ora 19:00, vom putea juca împreună o partidă online. Urmează să postez pe Facebook si pe site un cod pe care îl veți putea folosi pentru un joc gratuit.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.