Sodexo a distribuit primele tichete sociale pentru grădiniță. Unde pot fi folosite? Sodexo a distribuit primele tichete sociale pentru grădiniță. Unde pot fi folosite?
Sodexo România, lider pe piața tichetelor de masă, a emis primele tichete sociale de grădiniță, Social Pass, în baza autorizației de funcționare acordate de... Sodexo a distribuit primele tichete sociale pentru grădiniță. Unde pot fi folosite?

Sodexo România, lider pe piața tichetelor de masă, a emis primele tichete sociale de grădiniță, Social Pass, în baza autorizației de funcționare acordate de Ministerul Finanțelor Publice pe 5 aprilie 2016. În prima lună de la debutul proiectului, Sodexo estimează că va emite tichete sociale pentru grădiniță pentru aproximativ 30.000 de copii care frecventează cursurile grădiniței.

Tichetele sociale pentru grădiniță sunt acordate familiilor dezavantajate, de primăriile de care acestea aparțin, în baza Legii nr. 248/2015 și a HG 15/2016.

Măsura adoptată recent de Guvern reprezintă o politică socială de sprijin a familiilor aflate în dificultate  pentru a încuraja creșterea frecvenței la grădiniță a copiilor și a preveni abandonul școlar. Părinții sau titularii copiilor vor primi lunar câte un tichet social în valoare de 50 de lei pentru fiecare copil cu vârsta între 3 și 6 ani înscris la grădiniță.

Pot beneficia de aceste tichete familiile cu venituri mai mici de 284 de lei pe membru de familie şi care au copii în învățământul preșcolar. Cererile în vederea acordării tichetelor sociale pentru grădiniță pentru anul școlar în curs pot fi depuse până la data de 30 aprilie 2016. Conform estimării realizate de Guvern, peste 110.000 de copii sunt eligibili să primească tichete sociale pentru grădiniță. Sodexo_tichete sociale de gradinita_2016

Procedura de acordare este simplă și toate familiile eligibile sunt încurajate să aplice. Sodexo le oferă primăriilor consultanță în implementarea sistemului de tichete sociale pentru grădiniță.

Tichetele sociale pentru grădiniță Social Pass pot fi folosite exclusiv pentru achiziția de produse alimentare, de igienă, haine și rechizite destinate copiilor, în rețeaua de magazine afiliate dedicată acestui sistem. Sodexo are în prezent cea mai mare rețea națională de magazine de proximitate partenere, de peste 3.800 de afiliați și continuă să o dezvolte.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.