Familia Copos vinde ANA IMEP către o corporație japoneză Familia Copos vinde ANA IMEP către o corporație japoneză
ANA IMEP S.A., compania producătoare de motoare electrice cu sediul în Pitesti, anunță schimbarea acționariatului majoritar. Astfel, potrivit oficialilor companiei, Nidec Corporation, un producător... Familia Copos vinde ANA IMEP către o corporație japoneză

ANA IMEP S.A., compania producătoare de motoare electrice cu sediul în Pitesti, anunță schimbarea acționariatului majoritar.

Astfel, potrivit oficialilor companiei, Nidec Corporation, un producător de motoare electrice de talie mondială, cu sediul în Japonia, a preluat aproximativ 94,8% din acțiunile ANA IMEP S.A. de la acționarul majoritar al acesteia.

Proprietarii ANA IMEP S.A. au ales să vândă pachetul majoritar către Nidec Corporation – corporația este listată pe bursa din New York – având în vedere potențialul excepțional de creștere a societății în viitor.

Nidec a avut o evoluție extrem de rapidă în ultimii 43 de ani, compania folosind în prezent cele mai înalte tehnologii de producție și orientându-se către dezvoltarea unor platforme noi de creștere pentru industria auto, a electrocasnicelor și a motoarelor industriale.

În contextul acestei strategii de creștere, ANA IMEP devine un atu foarte important pentru Nidec Corporation, atât din perspectiva creșterii competitivității sale pe piața europeană a motoarelor electrice pentru electrocasnice cât și prin intermediul portofoliului valoros de clienți pe care îl achiziționează.

Nidec intenționează să facă investiții substanțiale în vederea creșterii capacității de producție actuale a fabricii. Mai mult decât atât, Nidec intenționează să dezvolte IMEP și ca centru de inginerie și de servicii centralizate.

Pe parcursul ultimilor 20 de ani, de la momentul preluării ANA IMEP în 1996, proprietarii au investit peste 10 milioane de euro în dezvoltarea capacității sale de producție și de performanță.

În urma acestor investiții, ANA IMEP S.A. a devenit partener de încredere și furnizor pentru actori-cheie din industria electrocasnicelor cum ar fi Indesit, Whirlpool, Vestel și mulți alții.

Nidec Corporation a fost înființată în 1973 în Kyoto. Compania derulează afaceri în domeniul producției și vânzării de motoare mici de înaltă precizie, motoare pentru industria auto, motoare industriale, pentru electrocasnice, pentru componenteelectronice și optice. Compania are peste 98.000 de angajați în țări precum Brazilia, Cambodgia, Canada, China (inclusiv Hong Kong), Columbia, Franța, Germania, India, Indonezia, Japonia, Olanda, România, Rusia, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.