Reborn by Alexandra Calafeteanu, colecție-concept cu muză femeia de 30 de ani Reborn by Alexandra Calafeteanu, colecție-concept cu muză femeia de 30 de ani
REBORN nu este doar o colecție de toamnă-iarnă ’16-’17 prin care se propun ținute de sezon, care să te scoată din anonimat. Reborn este... Reborn by Alexandra Calafeteanu, colecție-concept cu muză femeia de 30 de ani

REBORN nu este doar o colecție de toamnă-iarnă ’16-’17 prin care se propun ținute de sezon, care să te scoată din anonimat. Reborn este o colecție-concept, a cărei muză a fost femeia de 30 de ani, văzută ca o forță feminină, ce reușește să emane senzualitate și eleganță prin toți porii, iar acum și prin linia ținutei. 

Pe acordurile muzicale ale trupei Amadeus, invitați de renume ca Andreea Banica, Lidia Buble, Razvan Simion, Giulia, Ioana Flora, Tily Niculae, Andreea Maria Varlan, Lorena Ben, Hevito, Gabriela Simion, Xonia, Alexandra Badoi, Arthur, Rucsandra Hurezeanu, Andrei Nastase, Cornel Dinu Jr și reprezentanți media au fost introduși în universul alb, imaginat prin texturi și tăieturi grafice de designerul Alexandra Calafeteanu.

Reborn by Alexandra Calafeteanu, colecție-concept (2)

30 de modele în ținute all white au relatat jurnalul unei femei la vârsta de 30 de ani. De ce albe? Pentru că, în ciuda faptului că este mai puternică și mai hotărâtă, nu și-a pierdut inocența. Încă, i se luminează chipul ca unui copil atunci când se bucură cu tot sufletul, încă se joacă, dar în felul ei și încă ar alerga cu picioarele goale când plouă.  Diferența e că acum e impunătoare, știe ce vrea, e selectivă și știe să obțină ce își dorește.

Outfitul este pânza albă a tabloului, iar forta ei lăuntrică reprezintă toate culorile care se așează pe pânză. Toate aceste valențe, care ”dansează” ca într-un balet al simțurilor, au fost interpretare prin texturi care imbină contrastele, observând cum neoprenul, lâna, tulul și mătasea sunt mixate într-un mod spectaculos, ”desenate”, cusute și decupate perfect, cât să creeze un element vestimentar elegant, dar atipic, așa cum va fi purtătoarea.

Reborn by Alexandra Calafeteanu, colecție-concept (5)

REBORN – o interpretare stilistică a renașterii femeii de 30 de ani, unde eleganța este echilibrată de confort, unde senzualitatea este echilibrată de inocență și unde forma și textura sunt echilibrate de culoare.

”Cred cu tărie faptul că ținutele reprezintă modul vizual prin care vrem să fim percepuți. Eu sunt un adept al eleganței confortabile! Vreau să se înțeleagă prin colecțiile mele faptul că trasez ținute care nu constrâng femeia, ci o eliberează de tipare și îi creează sprijinul vestimentar pentru a crea o declarație a personalității sale.”

Alexandra Calafeteanu

Alexandra Calafeteanu este un designer vestimentar deja consacrat, care s-a evidențiat mereu prin colecții care interpretează designul într-un mod mult mai aproape de artă și foarte departe de mainstream.

Având la bază cunoștințelor sale în modă, o diplomă în Design Vestimentar, obținută la Universitatea Națională de Arte, București și un master în Fashion Design, dar și o adolescență sub semnătura picturii, Alexandra Calafeteanu este un translator al artei în vestimentație, trasând mereu noi linii designului vestimentar românesc.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.