Deco Trends: Inspiraţie – pereţi de interior placaţi cu piatră decorativă Deco Trends: Inspiraţie – pereţi de interior placaţi cu piatră decorativă
Dacă plănuieşti să îţi amenajezi casa sau apartamentul, trebuie să afli care sunt beneficiile folosirii pietrei naturale. În primul rând, aspectul este excepţional, va... Deco Trends: Inspiraţie – pereţi de interior placaţi cu piatră decorativă

Dacă plănuieşti să îţi amenajezi casa sau apartamentul, trebuie să afli care sunt beneficiile folosirii pietrei naturale. În primul rând, aspectul este excepţional, va întări principiul natural în orice spaţiu. Piatra naturală este şi foarte versatilă – în funcţie de finisaj, placa de marmură, travertin sau ardezie, va prelua trăsături contemporane sau minimaliste (de exemplu, o placă polişată, netedă) sau linii rustice (cum este cazul plăcilor în finisaj scapiţat).

În al doilea rând, piatra naturală ţine zeci de ani. Singurul lucru la care trebuie să ai grijă este să o impermeabilizezi (îi vei proteja astfel porii de pete profunde) şi să o cureţi cu un detergent lipsit de aciditate (la acelaşi preţ cu unul normal).

Iată câteva proiecte din case româneşti, în care piatra naturală decorativă are rol principal:

Quartit-Panel-Metaksi-piatraonline

Quartitul Panel Metaksi este un material fascinant şi impresionant într-o amenajare. Nuanţele de verde cenuşiu şi notele de ruginiu transmit o eleganţă discretă şi naturală.

Piatra-Decorativa-Travertin-Scapitat-Classic-7cm-x-FL--(12)

Travertinul clasic scapiţat (de 7 cm lăţime) poate fi folosit şi în amenajări cu note rustice însă produce un efect wow şi în asociere cu plăci polişate de marmură, într-un context inspirat din stilul clasic, ca în exemplul de mai sus.

Diferenţa de textură dintre placa strălucitoare de marmură folosită pentru pardoseală şi placarea căzii şi peretele mai brut oferă profunzime şi nuanţă spaţiului.

Ardezie-Panel-Multi-piatraonline

O altă variantă pentru placarea unui perete statement este şi ardezia multi, panel. Piatra panel are marele avantaj de a putea fi montata cu uşurinţă, chiar şi de către persoane care nu au experienţă în montajul pietrei naturale.

Cât despre ardezia din imagine, este impresionantă şi dinamică, prin jocul dinamic de tonuri.

Marmura-Sunny-Dream-Scapitata-4-x-15-x-1

Marmura Sunny în finisaj scapiţat este una din cele mai populare tipuri de piatră naturală din categoria pietrei decorative.

Poate fi folosită şi la exterior cu succes (faţada casei, un perete al terasei sau chiar placarea gardului sau a soclului casei), fiind durabilă şi excepţional de frumoasă.

Marmura-Thassos-Fileti-Antique-5-cm-x-Lungime-Libera-x-1--(3)

Un alt tip de marmură, Thassos Fileti Antique, considerată una din cele mai albe din lume, este prezentă în bucătăria din imagine într-un produs în stil brick.

Aceasta se potriveşte perfect în acest tip de spaţiu aerisit, cu mult alb (care întăreşte senzaţia de spaţiu mărit), asociată cu lemnul cu aspect natur.

Travertin-noce-scapitan-10cm-LL---(1)

Travertinul Noce este un pic mai închis la culoare decât travertinul clasic sau cel Latte şi acest lucru îl recomandă pentru amenajările în care principiul natural este punctat mai puternic.

Aceeaşi metodă de a scoate în evidenţă peretele de piatră scapiţată – asocierea cu o pardoseală netedă, dar un detaliu important este şi lumina naturală, care pune frumos în valoare textura peretelui.

Aceste tipuri de piatră sunt doar câteva din cele disponibile pe piatraonline.ro – unul din cei mai importanţi distribuitori de piatră naturală pe piaţa din România. Dacă eşti din Bucureşti, le poți face o vizită la showroom-ul din Otopeni:

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.