“Crevettes grises”, scoici din Marea Nordului și ciocolată Belcolade la Săptămâna Belgiană “Crevettes grises”, scoici din Marea Nordului și ciocolată Belcolade la Săptămâna Belgiană
Cea de-a parta ediție a Săptămânii Belgiene are loc săptămâna aceasta la Pullman Bucharest World Trade Center. Evenimentul de anul acesta este dedicat gastronomiei... “Crevettes grises”, scoici din Marea Nordului și ciocolată Belcolade la Săptămâna Belgiană

Cea de-a parta ediție a Săptămânii Belgiene are loc săptămâna aceasta la Pullman Bucharest World Trade Center. Evenimentul de anul acesta este dedicat gastronomiei și industriei alimentare belgiene și se bucură de participarea invitaților speciali, Alex Verhoeven, chef de elită și proprietar al prestigiosului restaurant Fleur de Sel din Kasterlee, Belgia, cât și a renumitului ciocolatier belgian, Laurent Gerbaud.

Organizată pentru cel de-al patrulea an consecutiv de BEROBA, Asociația de Afaceri Româno-Belgiană, Săptămâna Belgiană se bucură de întregul sprijin și de participarea Ambasadei Regatului Belgiei în România.

“Încă o dată, comunitatea de afaceri belgiană din România organizează, cu sprijinul Ambasadei, un eveniment ce favorizează relațiile economice dintre cele două state membre ale Uniunii Europene.” a declarat Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Belgiei în România, Dl. Thomas Baekelandt.

Chef-ul belgian Alex Verhoeven va crea și va supraveghea pregătirea meniurilor belgiene servite în restaurantele Pullman Bucharest în timpul Săptămânii Belgiene, precum și la evenimentul de gală, ce va avea loc miercuri, în sala New York Ballroom. Alex este proprietarul “Fleur de Sel”, cotat printre cele mai bune restaurante din Belgia, atât de către Michelin cât și de Gault & Millau. Ca un tânăr bucătar talentat Alex Verhoeven a făcut o impresie deosebită în industrie, oferind o bucătărie pură, cu un echilibru elegant al aromelor obținut prin utilizarea de tehnici inovative.

Belgian_Week_2016_16

“Gurmanzii vor fi privilegiați în cadrul acestei ediții a Săptămânii Belgiene, pentru că întregul eveniment gravitează în jurul temei gastronomiei. În cadrul restaurantului Barbizon am pregătit un meniu special dedicat acestui eveniment care se remarcă atât prin autenticitatea rețetelor, cât și prin originea ingredientelor. Am importat special pentru Săptămâna Belgiană mult apreciatele “crevettes grises” și scoici din Marea Nordului, ciocolată belgiană, Belcolade, cu minim 70% cacao. Meniul este completat de andive și sparanghel alb, cel din urmă pregatit în stil tradițional flamand, cu sos Mornay, pe bază de branză Gruyere. Meniul cinei de gală este situat la confluența între diferite culturi gastronomice, cu note creative, contemporane și influențe tradiționale. Nu lipsesc peștele, brânza și vita transilvăneană, pregătită cu arome belgiene.” a comentat Ștefan Popescu, Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center.

Agenda săptămânii cuprinde o degustare privată susținută de ciocolatierul Laurent Gerbaud, numit adesea noua față a ciocolatei belgiene, pentru rețetele sale inovatoare și angajamentul ferm față de ingrediente naturale, organice. Evenimentul este o introducere în universul fascinant al ciocolatei și o șansă de a descoperi recolte de cacao de diferite origini și de a afla mai multe despre marca Gerbaud, lider în producția de ciocolată artizanală. Delegația Wallonie-Bruxelles a facilitat vizita lui Laurent Gerbaud la București.

Conferințe de afaceri și seminarii se vor îmbina cu sesiuni informale de networking, ce vor permite participanților să câștige know-how, precum și conexiuni valoroase. Marți după-amiază, FEVIA, Federația Belgiană a Industriei Alimentare, va organiza o prezentare cu privire la prezența sa pe piața românească. Miercuri, membrii Biroului Producătorilor de Carne din Belgia vor avea întâlniri cu partenerii lor români. Joi, va avea loc un seminar de o zi, cu tema “Alimentația – un lanț lung de aprovizionare”.

Belgian_Week_2016_02

“Săptămâna belgiană constituie o oportunitate valoroasă de a prezenta cultura și gastronomia noastră comunității locale. În fiecare an, evenimentul devine mai amplu și câștigă interesul din ce în ce mai multor participanți, devenind o rețea unică de oportunități de afaceri.”, a comentat Alain Schodts, Președinte BEROBA, Asociația de Afaceri Româno-Belgiană.

Miercuri și joi va avea loc, la World Trade Center, evenimentul Open Business Days, oferind spațiu de expunere și noi oportunități de afaceri companiilor belgiene prezente pe piața locală. Membrii BEROBA se bucură de spațiu expozițional gratuit, cu condiția confirmării participării.

În 2015, importurile din Belgia au însumat 1,484.4 milioane de euro, o creștere de 18,4%, comparativ cu anul precedent. Exporturile către Belgia au cunoscut, de asemenea, o creștere de 10,8%, până la 921,9 milioane de euro. Sectoarele cu cele mai intense schimburi comerciale dintre cele două țări sunt utilaje și echipamente, transport, produse chimice și textile, potrivit unui raport al Agenției de Comerț Exterior din Belgia. Exporturile industriei alimentare din Belgia în România s-au ridicat la 150 de milioane de euro în 2015.

Cea de-a patra ediție a Săptămânii Belgiene are loc cu sprijinul sponsorilor: BCVO Logistics, Cegeka, H. Essers, GDM Electronics, Gruia Dufaut, Mega Image, Novotel, Omniform, Raiffeisen Bank, WDP, WPK Packaging și al partenerilor Ambasada Regatului Belgiei în România, Flanders Investment & Trade, Wallonia-Brussels Delegation in Bucharest, Belgian Connection, Intermodal & Logistic, Affligem și Avincis.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.