Wizz Air își face bază la Sibiu și leagă Suceava de Londra. O jumătate de milion de români au zburat low cost în T1 2016 Wizz Air își face bază la Sibiu și leagă Suceava de Londra. O jumătate de milion de români au zburat low cost în T1 2016
Transportatorul aerian Wizz Air, una dintre cele mai mari companii ce operează pe segmentul low cost în Europa, va include Sibiul pe lista bazelor... Wizz Air își face bază la Sibiu și leagă Suceava de Londra. O jumătate de milion de români au zburat low cost în T1 2016

Transportatorul aerian Wizz Air, una dintre cele mai mari companii ce operează pe segmentul low cost în Europa, va include Sibiul pe lista bazelor operaționale din România începând cu vara acestui an.

Totodată, odată cu deschiderea bazei din Sibiu – a șaptea la nivel local -, compania adaugă patru noi rute de pe Aeroportul Internaţional Sibiu. Astfel, Wizz Air alocă o aeronavă Airbus A320 și lansează noi rute către Nuremberg, München Memmingen, Milano Bergamo şi Madrid, crescând, în același timp, numărul zborurilor către Londra Luton la cinci pe săptămână.

În plus, compania adaugă Suceava pe lista oraşelor de operare, de unde va oferi zboruri spre Londra Luton, de patru ori pe săptămână.

Wizz Air a investit 100 de milioane euro pentru noua bază din Sibiu şi va angaja 36 de persoane din regiune, în cadrul echipajelor pentru noua aeronavă, ceea ce va face ca numărul angajaţilor din România să ajungă la 600. De asemenea, baza va contribui la economia locală, prin facilitarea de locuri de muncă indirecte în cadrul aeroportului, în transporturi şi în industria de turism. La nivelul întregii ţări, operaţiunile Wizz Air au susţinut crearea a mai mult de 3.300 de locuri de muncă în domeniile complementare.

Cu noul zbor din şi către Suceava, Wizz Air îşi consolidează poziţia pe piaţă şi oferă cele mai multe conexiuni aeriene între România şi restul Europei, promovând dezvoltarea economică în întreaga ţară.

Biletele către noile destinaţii sunt deja disponibile pe www.wizzair.com  începând de la 69 de lei/segment.

NOILE RUTE WIZZ AIR DIN SIBIU:

Destinaţia Zilele de operare Începând din Tarife de la*
Nuremberg luni, miercuri, vineri 19 august EUR 19.99/RON 99
München Memmingen joi, duminică 21 august EUR 19.99/RON 99
Milano Bergamo marţi, sâmbătă 20 august EUR 14.99/RON 69
Madrid marţi, sâmbătă 20 august EUR 29.99/RON 129

 

RUTĂ NOUĂ WIZZ AIR DIN SUCEAVA:

Destinaţia Zilele de operare Începând din Tarife de la*
Londra Luton luni, miercuri, vineri, duminică 19 august GBP 24.49/RON 129

În 2015, Wizz Air a transportat mai mult de 4,5 milioane de pasageri în şi din România, în comparaţie cu 3,9 milioane în 2014. Pe lângă noul zbor spre Suceava din acest an, compania va deschide în iulie baza sa operaţională din Iaşi, ceea ce va mări opţiunile pentru cursele cu tarif redus din nordul ţării.

Potrivit lui Owain Jones, Chief Corporate Officer Wizz Air, prezent la București pentru un eveniment de presă, compania a transportat circa o jumătate de milion de pasageri români în primele trei luni ale acestui an. “A fost un început de an bun. Românii sunt atrași de oferta noastră și de prețurile accesibile pe care le oferim”, a spus oficialul transportatorului.Owain Jones Chief Corporate Officer Wizz Air si Ozana Timar Ambasador WIZZ

Wizz Air continuă să adauge capacitate suplimentară pentru piaţa din România prin introducerea a două noi aerovane ce vor fi operaţionale din Cluj–Napoca şi Bucureşti. Wizz Air are cea mai tânără flotă din Europa şi va începe faza a 2-a a programului său de livrări Airbus A321 cu recepţia la Bucureşti în mai a primei aeronave A321ceo, una dintre cele mai eficiente de pe piaţă, ce va contribui în acest fel la capacitatea Wizz Air de a oferi tarife scăzute.

Wizz Air operează în acest moment pe 114 rute de la aeroporturile din România, spre 16 ţări, şi oferă acces către restul Europei la tarife scăzute, atât pentru călătoriile de plăcere, cât şi în interes de serviciu. Până la ora actuală, Wizz Air are alocate în România 19 aeronave, iar investiţia companiei se ridică la aproape 2 miliarde de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.