Bayer România a deschis Laboratorul de Ştiinţe pentru copii. Ce aduce nou ediţia din 2016? Bayer România a deschis Laboratorul de Ştiinţe pentru copii. Ce aduce nou ediţia din 2016?
Pentru al treilea an consecutiv, Bayer România organizează Laboratorul de Ştiinţe, menit să demonstreze copiilor că ştiinţa poate fi distractivă, prin intermediul unor experimente... Bayer România a deschis Laboratorul de Ştiinţe pentru copii. Ce aduce nou ediţia din 2016?

Pentru al treilea an consecutiv, Bayer România organizează Laboratorul de Ştiinţe, menit să demonstreze copiilor că ştiinţa poate fi distractivă, prin intermediul unor experimente atractive în domeniul nutriţiei şi sănătăţii. Laboratorul de Ştiinţe este dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi se va desfăşura între 1 şi 28 aprilie 2016 la ARCUB Gabroveni.

Laboratorul a fost conceput ca răspuns la una dintre problemele majore cu care sistemul educaţional românesc este adesea asociat ─ prea multă teorie, în defavoarea activităţilor practice. Ediţiile anterioare au fost extrem de bine primite de copii, profesori şi părinţi deopotrivă, ceea ce a subliniat nevoia unui demers mai îndelungat şi mai amplu.

 Ce aduce nou ediţia din 2016?

  • Program extins, pentru a putea primi cât mai mulţi participanţi: o lună întreagă de activitate, cu un program de 8 ore pe zi în cadrul săptămânii Şcoala Altfel, între 18 ─ 22 aprilie
  • O modalitate inovatoare de a vizualiza experimentele cu ajutorul unei holograme 3D
  • Exerciţii aplicate pentru toţi participanţii, cu idei ce pot fi încercate şi acasă, urmând indicaţiile din broşura în format tipărit

Laboratorul de _tiin_e Bayer - 1

Laboratorul de Ştiinţe din România înseamnă pentru Bayer mai mult decât un proiect, este o poveste. Şi deşi începe cu ‘a fost odată’ când interesul copiilor pentru ştiinţă era din ce în ce mai mic, povestea se termină când tot mai mulţi copii redescoperă în fiecare an modul în care funcţionează natura din jurul lor. Proiectul pilot început în săptămâna ‘Şcoala Altfel’ din 2014  fost extrem de bine primit de către copii şi profesori, aşa că am dublat capacitatea în 2015, dar tot nu a fost suficient pentru a onora toate solicitările. Anul acesta venim nu numai cu un program de lucru extins, dar şi cu elemente tehnologice inovatoare, instrucţiuni pentru exerciţii de realizat acasă şi experienţe DIY pentru toţi copiii implicaţi, dovedind încă o dată că ştiinţa poate deschide drumul spre o viaţă mai bună“, a spus Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer România şi Bulgaria.

În cadrul ediţiei din 2015, peste 1400 de copii au vizitat Laboratorul de Ştiinţe în doar 5 zile, pe durata săptămânii Şcoala Altfel. În acest an, numărul estimat de copii care vor lua parte la activităţile din cadrul Laboratorului este de peste 3.000.

Angajamentul Bayer în România se pliază pe nevoile specifice ale populaţiei – educaţie mai bună şi sănătate mai bună, acestea find componentele cheie ale unei vieţi mai bune la nivelul comunităţii în care compania activează.

Laboratorul de _tiin_e Bayer - 4

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.