Distrikt 42, locul unde fantezia si tehnologia inventiva fac casa buna cu deliciile culinare Distrikt 42, locul unde fantezia si tehnologia inventiva fac casa buna cu deliciile culinare
Prima data cand am intrat in Distrikt 42 m-am simtit teleportat in alta lume. O lume cunoscuta datorita cartilor scrise de Jules Verne si... Distrikt 42, locul unde fantezia si tehnologia inventiva fac casa buna cu deliciile culinare

Prima data cand am intrat in Distrikt 42 m-am simtit teleportat in alta lume. O lume cunoscuta datorita cartilor scrise de Jules Verne si H.G. Wells, dar si de autori contemporani precum Philip Pullman, Scott Westerfeld sau Stephen Hunt. De ce zic asta? Pentru ca in designul localului situat in Centrul Vechi, vis-à-vis de Teatrul de Comedie, pe str. Sf. Dumitru, nr.3, accentul cade pe elementele metalice, din cupru sau alama, pe liniile clare, pe autentic.

Nu doar designul a primit insa accentul si atentia maxime la Distrikt 42, ci si meniurile de mancare si de bautura. Ele se incadreaza perfect in stilul designului propus. De la obisnuitii mici transformati in “delicii devenite capricii”, la sectiunea de “delicii de pub”, la “parte-imparte” si pana la preparatele specifice semnate de cheful Distrikt 42, abordarile va vor suprinde si convinge sa reveniti.

Eu am “testat” aici un burger din carne curcan si un desert lava cake. Bine “aromatizate” si gustoase, facute dupa retete clasice, ambele delicii m-au facut sa imi invit si prietenii aici. Am observant atunci ca si cocktailurile sunt special. Au denumiri si gusturi aparte si aduc aminte de perioada victoriana si de stilul steampunk autentic, caracterizat de aburi, zeppeline si alte obiecte zburatoare fantastice, de imaginatie si curaj. “Steampunk Evelyn”, “Airborne Pimm’s Cup”, “Iron Zeppelin”, “Mechanic”, “Steam Machine”, “Locomotion Daiquiri”, “Victorian Tonic” sunt doar cateva denumiri care nu mai au nevoie de explicatie. Impreuna “deseneaza” si intiparesc in memorie o paleta larga de gusturi, povesti, peisaje si fantezii.

Piesa centrala a interiorului este barul central. Un melanj tehnic si temporal, barul devine metafora a calatoriei tehnico-masiniste domestice. Cosul unui balon cu aer cald, capata aici dimensiuni impunatoare pentru a putea purta cu el publicul iar deasupra, zeppelinul mecanic hi-tech traseaza noile granite intre fictiune si realitate.

Sa revenim insa cu picioarele pe pamant si sa va spun ca Distrikt 42 este primul gastropub / social club steampunk din Bucuresti care propune o lume fantastica, plina de imaginatie si care are puterea sa te rupa din cotidianul anost. Iar muzica vine sa inchida acest cerc bine conturat.

De la ritmurile mai lente si relaxante ale zilei, la beaturile ce te invita la dans si nu te lasa prea mult sa stai pe scaun, Distrikt 42 propune clientilor sai o experienta muzicala inedita Centrului Vechi. Beaturile moderne, interesante, speciale de jazz electro, funk, electro funk, soul, poarta publicul pe un teritoriu rafinat si selectiv.

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.