Cum te ajută o soluție software să reduci costurile afacerii tale? Cum te ajută o soluție software să reduci costurile afacerii tale?
Producătorul de carton ondulat VPK Packaging a început să lucreze cu soluția software ORTEC Load Building în urmă cu 4 luni, în acest moment,... Cum te ajută o soluție software să reduci costurile afacerii tale?

Producătorul de carton ondulat VPK Packaging a început să lucreze cu soluția software ORTEC Load Building în urmă cu 4 luni, în acest moment, compania înregistrând deja o reducere a costurilor de 10-15%.

Acest nou sistem a optimizat activitatea de încărcare pentru 30-40 de camioane/ zi, care livrează 700 de comenzi/ lună în România și Ungaria.

“Cartonul ondulat nu este un produs foarte scump, așadar este foarte important pentru noi să creăm valoare adăugată prin livrarea mai multor produse la un preț pe bucată mai mic. Procesele noastre operaționale au fost îmbunătățite prin folosirea soluției ORTEC Load Building”, spune Călin Gherle, Manager Logistică VPK.

Pentru a rămâne competitivă, compania urmărește, de asemenea, să obțină o creștere de 15% în volumul încărcărilor, utilizarea vehiculelor și timpul economisit, prin optimizarea acțiunilor de planificare.

Cum funcționează

Înainte de această modernizare tehnologică, întreaga planificare a fost realizată manual, lăsând loc pentru erori umane și utilizarea ineficientă a spațiului disponibil în camion.

Acum, fiecare comandă înregistrată de VPK în sistemul SAP este transferată automat în ORTEC Load Building.

Soft-ul Load Building calculează cât spațiu este ocupat în fiecare camion și oferă echipei de planificare un design mai bun al paletizării și încărcării sub forma unor propuneri grafice 3D, interactive, pregătite pentru luarea unei decizii.

După ce are loc optimizarea încărcării, comenzile sunt cumulate pentru o zi, cu 4 zile înainte de expediere.

Rezultate

“Există o scădere semnificativă în timpul de planificare și o reducere a costurilor de 10-15% per produs finit. Mai mult, angajații consideră software-ul ORTEC ușor de folosit, așadar, productivitatea este în creștere”, a adăugat Gherle.

VPK Packaging face parte din VPK Packaging Group, o companie europeană de top care produce carton ondulat si ambalaje de carton.

În Octombrie 2007, în Salonta, Bihor, această companie a demarat un proiect de investiții, luând astfel naștere VPK Packaging S.R.L. România. Clienții companiei sunt companii naționale și multinaționale din România și Ungaria.

ORTEC este unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii şi servicii de planificare și optimizare avansată. Produsele şi serviciile ORTEC au drept rezultat optimizarea rutării şi dispecerizării flotei de transport, încărcării vehiculelor şi paleţilor, previzionării livrărilor, planificării reţelei logistice şi controlului depozitului. ORTEC oferă soluţii autonome, personalizate şi certificate şi integrate în SAP, susţinute de parteneriate strategice. ORTEC are peste 1.800 de clienţi la nivel mondial, 750 de angajaţi şi birouri în Europa, America de Nord, America de Sud şi zona Pacific.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.