MWC 2016: T-Mobile și Ericsson gata să testeze tehnologia pre-standard 5G în 2016 MWC 2016: T-Mobile și Ericsson gata să testeze tehnologia pre-standard 5G în 2016
T-Mobile US, Inc. și Ericsson vor lucra împreună pentru a lansa un sistem de test de 28GHz bazat pe tehnologia pre-standard 5G. Începând cu... MWC 2016: T-Mobile și Ericsson gata să testeze tehnologia pre-standard 5G în 2016

T-Mobile US, Inc. și Ericsson vor lucra împreună pentru a lansa un sistem de test de 28GHz bazat pe tehnologia pre-standard 5G. Începând cu a doua jumătate a  acestui an, cele două companii vor dezvolta și testa atât în laborator, cât și în teren, anumite aplicații și servicii pentru 5G, astfel încât să contribuie la standardizarea acestei tehnologii și la descoperirea de noi oportunități de business.

Ediția MWC 2016 a Ericsson Mobility Report estimează că vor exista 150 de milioane de abonamente 5G până la finalul anului 2021. Tocmai de aceea, operatorii de telefonie mobilă din întreaga lume lucrează împreună cu Ericsson pentru a testa tehnologii avansate pentru 5G în laborator și în teren. Rețelele 5G vor reduce semnificativ timpul de latență și vor permite o rată de descărcare și încărcare de date extrem de rapidă, vor îmbunătăți eficiența și fiabilitatea rețelei, vor oferi acces fix caselor și companiilor și vor crește substanțial numărul de dispozitive ce se pot conecta simultan la o rețea.

5G va aduce după sine un nou val de inovații, de care vor beneficia atât consumatorii, cât și o mare parte din industrii. Va fi un element cheie în dezvoltarea IoT, permițând noi aplicații pentru automobile inteligente și arhitecturi de transport, controlul de la distanță a mașinăriilor de mare tonaj în medii periculoase, operații medicale cu ajutorul tehnologiei și noi niveluri de interacțiune cu tot ceea ce ne înconjoară, inclusiv realitate virtuală imersivă și o industrie a jocurilor captivantă.

„Testele în teren pentru tehnologia pre-standard 5G reprezintă un pas critic pentru comercializarea 5G”, spune Arun Bansal, Senior Vice President și Head of Business Unit Radio, Ericsson.

Ericsson și clienții săi, inclusiv T-Mobile, sunt pionieri în dezvoltarea tehnologiei 5G de la stadiul de testări pre-standard la cele în teren. Ericsson a anunțat mai mult de 20 de parteneriate pentru testarea 5G cu operatori din întreaga lume. Prototipurile de sisteme radio 5G ale Ericsson, concepute pentru testarea pe teren de către operatori, au obținut deja viteze mobile de peste 25Gbps.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.