Foxconn ia controlul Sharp și devine cel mai mare furnizor al Apple Foxconn ia controlul Sharp și devine cel mai mare furnizor al Apple
Compania taiwaneză Foxconn, un producător de componente electronice și unul dintre furnizorii Apple, a preluat două treimi din producătorul japonez Sharp contra unei sume... Foxconn ia controlul Sharp și devine cel mai mare furnizor al Apple

Compania taiwaneză Foxconn, un producător de componente electronice și unul dintre furnizorii Apple, a preluat două treimi din producătorul japonez Sharp contra unei sume fabuloase.

Potrivit informațiilor din presa internațională, Sharp ar urma să emită acțiuni pe numele Foxconn în valoare de 4,4 miliarde de dolari. În același timp, valoarea totală a ajutorului pe care compania taiwaneză îl va acorda Sharp – producător aflat în mari dificultăți financiare – s-ar ridica la 5,8 miliarde de dolari.  În urma acestei tranzacții, Foxconn va controla 65,9% din Sharp.

Înțelegerea dintre cele două companii vizează demararea producției de masă, din partea Sharp, a ecranelor OLED până în anul 2018, la timp pentru a oferi Apple următoarea generație de display-uri pentru iPhone. În plus, odată cu achiziția Sharp, Foxconn devine cel mai mare furnizor al gigantului american.

Parafarea vânzării vine după 5 ani de negocieri între cele două entități, odată cu intrarea Foxconn în business, Sharp având mai multe avantaje pentru a concura cu rivalii din piața asiatică, ca de exemplu cu Samsung.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.