Meidan Butnaru, Meshek Wings: cheltuielile israelienilor sunt cele mai mari dintre cele ale turiștilor care vin în România Meidan Butnaru, Meshek Wings: cheltuielile israelienilor sunt cele mai mari dintre cele ale turiștilor care vin în România
35.000 de turiști israelieni sunt așteptați în acest an în România prin touroperatorul israelian Meshek Wings, cu 2.000 peste numărul celor care au cumpărat... Meidan Butnaru, Meshek Wings: cheltuielile israelienilor sunt cele mai mari dintre cele ale turiștilor care vin în România

35.000 de turiști israelieni sunt așteptați în acest an în România prin touroperatorul israelian Meshek Wings, cu 2.000 peste numărul celor care au cumpărat pachete de vacanță spre țara noastră în 2015.

Potrivit lui Meidan Butnaru, directorul comercial al Meshek Wings, suma medie pe care aceștia ar putea să o cheltuiască în țara noastră este între 80 și 100 de dolari pe zi, ceea ce înseamnă venituri între 30 și 40 de milioane de euro.

“Dintre turiștii care vin în România, israelienii cheltuiesc cei mai mulți bani”, spune Butnaru.

Dintre aceștia, 7.000 sunt așteptați pe litoralul românesc (unde charterele vor fi operaționale 12 săptămâni, cu începere din 20 iunie) – sunt 3 zboruri/săptămână spre Constanța, turiștii israelieni fiind atrași și de Năvodari sau Eforie -.

Corina Martin, președintele FAPT și al Asociației Litoral-Delta Dunării, spune că în 2015 litoralul nostru a fost vizitat de circa 4.000 de turiști din Israel, care au adus venituri de 4 mil. euro în conturile operatorilor de acolo. În plus, aceștia au cheltuit încă 1,5 milioane de euro extra, pentru petreceri sau excursii.

Totodată, în acest an, 2.500 de turiști din Israel ar putea ajunge și la Oradea și în împrejurimi.

“Avem o destinație nouă pe România, Oradea. Vom începe cu un zbor pe săptămână, începând cu data de 21 aprilie. Până în acest moment, avem un zbor închis cu turiști”, a mai spus Meidan Butnaru.

Oradea nu a fost o destinație aleasă la întâmplare, legăturile cu Israel fiind destul de puternice. În trecut, circa 35% din populația orașului era formată din evrei.

“Am deschis un loc care era ascuns până acum. În plus, turiștii din Israel sunt interesați de resursele termale – Băile Felix – și de circuite în zonă – Munții Apuseni”, a mai spus oficialul Meshek Wings.

Totodată, și aeroportul din Sibiu este pe lista de destinații a touroperatorului pentru chartere în 2017. În prezent, în urma unui parteneriat cu o serie de operatori din turism din Sibiu, turiștii israelieni care ne vizitează țara prin intermediul Meshek Wings beneficiază de cazare în oraș.

Totodată, managerul Meshek Wings spune că nivelul lui 2015, traficul spre România pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv a crescut cu 136%, touroperatorul aducând la nivel local circa 33.000 de turiști. “Circa 33% dintre israelienii care au vizitat România au folosit serviciile noastre”, a mai spus Butnaru.

În total, România este vizitată anual de circa 220.000 de israelieni, aproximativ 100.000 dintre aceștia venind în interes de afaceri sau pentru a juca în cazinouri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.