New trends: Volkswagen a crescut producția … de cârnați New trends: Volkswagen a crescut producția … de cârnați
Volkswagen se reprofilează? Nu, nu e chiar așa. Însă Volkswagen recunoaște că a crescut producția de cârnați anul trecut, realizând semnificativ mai multe porții... New trends: Volkswagen a crescut producția … de cârnați

Volkswagen se reprofilează? Nu, nu e chiar așa. Însă Volkswagen recunoaște că a crescut producția de cârnați anul trecut, realizând semnificativ mai multe porții din această gustare emblematică a Germaniei decât mașini. Și asta în condițiile în care vânzările de automobile au scăzut pe fondul scandalului internațional al emisiilor poluante, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Grupul german deține propria sa carmangerie la Wolfsburg, care a produs 7,2 milioane de cârnați în 2015, cu aproape un milion mai mulți decât în anul anterior. Producția de cârnați depășește cu mult consumul de către lucrătorii VW în cantinele fabricii, așa încât au fost distribuiți spre vânzare în magazine și supermarketuri din Germania pentru consum la domiciliu. Pachetele poartă sloganul în limba germană: “piese originale Volkswagen”.

În același timp, producția de mașini a scăzut în cursul anului la 5,82 de milioane de automobile de la 6,12 milioane anul anterior, pe fondul scăderii vânzărilor, după ce în septembrie autoritățile americane au acuzat cel mai mare producător auto din Europa de instalarea unui software în autovehiculele diesel pentru a evita normele de poluare a aerului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.