Bulgarii mizează pe turiștii care fug de Turcia, Egipt și Tunisia. Albena, din nou pe lista românilor Bulgarii mizează pe turiștii care fug de Turcia, Egipt și Tunisia. Albena, din nou pe lista românilor
„Sezonul estival 2016 va fi unul foarte bun pentru litoralul bulgăresc. Se ştie că Bulgaria reprezintă una dintre puţinele destinaţii cu sute de hoteluri... Bulgarii mizează pe turiștii care fug de Turcia, Egipt și Tunisia. Albena, din nou pe lista românilor

„Sezonul estival 2016 va fi unul foarte bun pentru litoralul bulgăresc. Se ştie că Bulgaria reprezintă una dintre puţinele destinaţii cu sute de hoteluri în regim all inclusive, căutată de familiile cu copii şi nu numai”, este de părere Sebastian Constantinescu, consultant în turism şi director general Travel Planner.

Potrivit acestuia, evenimentele din Tunisia și Egipt, plus retragerea masivă a turiștilor ruși de pe piața turcească au adus, din nou, în prim plan litoralul bulgpresc. “S-au schimbat fluxurile de turişti, iar Bulgaria înregistrează creşteri mari dinspre Germania şi Rusia. Tocmai de aceea recomandăm turiştilor români să-şi cumpere pachete turistice în regim early booking nu doar pentru reduceri, ci şi pentru disponibilităţi, deoarece multe hoteluri au deja stop sales”, a mai spus Constantinescu.

Majoritatea românilor se orientează, în acest an, către staţiunile din nordul litoralului bulgăresc, precum Albena, Nisipurile de Aur, Balcik. O creştere importantă a cererii, de circa 30-35%, atât în general, cât şi de pe piaţa românească, o înregistrează Albena, staţiune dedicată familiştilor. Ca noutate, din ce în ce mai multe hoteluri şi-au amenajat propriile aquapark-uri.

Din cauza cererii foarte mari, multe hoteluri de lanţ internaţional şi nu numai au început deja să elimine ofertele early booking, în special pentru perioada de vârf a sezonului, iulie-august. De asemenea, unele hoteluri populare au declarat stop sales, iar altele s-au închis pentru piaţa românească, datorită cererii mari de pe alte pieţe, precum Germania, Rusia sau chiar Polonia.

Românii, asemeni turiştilor germani, doresc hoteluri de calitate, majoritatea cererilor fiind pentru 4 si 5 stele all inclusive. Pentru perioada sărbătorilor de Paşte, cererea este foarte mare, mai ales datorită faptului că în acest an va fi pe 1 Mai. În staţiuni mai mici gen Duni, sau în cazul altor hoteluri bine cotate, locurile pentru Paşte s-au epuizat încă de la jumatătea lunii ianuarie.

Majoritatea turiştilor care aleg litoralul bulgăresc provin din Germania, Rusia, România şi Polonia. Pentru Rusia, rezervările au luat o amploare mare, datorită evitării destinaţiei Turcia de către turiştii din această ţară, însă ruşii achiziţionează pachetele turistice în sistem last minute.

Turiştii ruşi s-au concentrat pe hoteluri mai ieftine, de 2, 3 sau 4 stele, care nu se numără neapărat printre preferinţele românilor.

Bulgaria se află, la ora actuală, pe locul 8 în topul preferinţelor turiştilor ruşi. Piaţa germană este, de asemenea, în creştere mare, touroperatorul Thomas Cook suplimentând considerabil, cu 50.000, locurile pe cursele charter către Varna şi Burgas.

Pe de altă parte, anul trecut, circa 250.000 de turişti români au ales litoralul bulgăresc. Pentru acest an, Travel Planner consideră că în prezent este greu de estimat numărul total de turişti români ce vor călători în Bulgaria, dar crede că nu vor fi schimbări importante. Bulgaria rămâne pe locul 2 în topul preferinţelor românilor pentru destinaţii externe, ca număr de turişti, după Grecia şi înaintea Turciei şi Spaniei.

Travel Planner este un proiect românesc, înfiinţat în 2008, o agenţie de turism specializată pe destinaţia Bulgaria.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.