Tot ce trebuie să știm despre viitor, sau cum a ajuns Mark Zuckerberg pe scena MWC 2016 fără să fie văzut Tot ce trebuie să știm despre viitor, sau cum a ajuns Mark Zuckerberg pe scena MWC 2016 fără să fie văzut
Eveniment mare aseară la Barcelona (unul dintre multele care au avut loc înainte de deschiderea oficială a cunoscutului târg tech): Samsung își prezenta oficial... Tot ce trebuie să știm despre viitor, sau cum a ajuns Mark Zuckerberg pe scena MWC 2016 fără să fie văzut

Eveniment mare aseară la Barcelona (unul dintre multele care au avut loc înainte de deschiderea oficială a cunoscutului târg tech): Samsung își prezenta oficial cele mai noi flagshipuri cu care va defila în acest an, Galaxy S7 și Galaxy S7 edge.

Prezentarea sud-coreenilor se anunța a fi una specială încă de la început. Odată intrați în sală, jurnaliștii și invitații companiei au observat pe fiecare scaun câte o pereche de ochelari Gear VR, un indicator al faptului că urmau să fie și momente în care lucurile urmau să intre pe un alt tărâm, cel al realității virtuale.

Cei rămași la București au putut urmări în timp real evenimentul Samsung, la fel ca și invitații din sală. Deși destul de scurte, au fost doar două momente în care lumea a putut privi atât noile telefoane, cât și camera foto lansată de Samsung într-un mod inedit. Însă imaginile surprinse de fotografii prezenți în sală vor rămâne, cel mai probabil, în istorie.

Realitate virtuală, fotografii și baterii puternice: cum arată și ce aduc nou smartphone-urile Galaxy S7 și S7 edge? VIDEO

Nu știm dacă Samsung a apelat la acest artificiu pentru că informațiile privind noile smartphone-uri au fost scurse pe diverse site-uri cu mult înainte de acest eveniment, însă trucul a fost unul de mare impact.

În timp ce toată lumea privea prin ochelari diferitele moduri în care poți utiliza camera foto Gear 360 (transmisiunea live proiectând aceleași imagini și pentru cei aflați în fața calculatoarelor), pe scenă a apărut, ca prin minune, Mark Zuckerberg, șeful Facebook.

Iar fotografia de mai sus este grăitoare pentru drumul pe care îl urmează tehnologia și omenirea în viitor. Nu, nu este o captură din Matrix (filmul la care mi-a zburat imediat gândul odată ce am văzut-o), ci momentul în care Zuckerberg se îndreaptă spre scenă – cu un rânjet larg – pe lângă oamenii din sală, fără ca ei să bage măcar de seamă acest lucru: o armată de “zombi” așezată frumos pe scaune, captivată de imaginile redate în ochelari, care nu conștientizează nimic din ceea ce se întâmplă în jur.

MWC 2016: Samsung lansează camera Gear 360

Vă puteți imagina surprinderea celor câteva mii de oameni din sală (și a mea) în momentul în care filmulețul redat în Gear VR s-a terminat iar în fața ochilor noștri stătea, zâmbitor, șeful Facebook.

facebook

Reacțiile nu au întârziat să apară. Toți sunt mirați (și puțin speriați) și cuprinși de o frenezie ciudată, se aplaudă, o mare de oameni dă năvală spre scenă să îl fotografieze pe Zuckerberg, reporterii TV transmit live uitând cu totul despre lansare, povestind, mai degrabă despre modul în care apariția neașteptată a tânărului miliardar a adus sala  în pragul haosului.

Momentul a beneficiat de o regie impecabilă mai ales pentru că Mark a venit pe scenă pentru a vorbi despre parteneriatul dintre Samsung și Facebook pentru dezvoltarea aplicațiilor VR (atât Gear VR cât și Gear 360 folosesc tehnologie Oculus, companie controlată de Facebook). “Am învățat programare încă de când aveam 11 ani. Îmi imaginam mereu o lume în care puteai face mai mult decât să navighezi pe site-uri 3D. O lume în care puteai să te transporți în totalitate, în totul părea real, iar tu simțeai că ești cu adevărat acolo. De atunci am devenit interesat de ideea realității virtuale și am așteptat ziua în care vom putea livra această experiență tuturor. Grație parteneriatului dintre Samsung și Facebook, această zi a venit”, a spus Zuckerberg aseară.

Văzând imaginile, să îndrăznim să mai avem vreo urmă de îndoială? Intrăm într-o nouă eră a tehnologiei, asta o putem spune cu certitudine!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.