New Trends: Birourile Skanska, wellbeing la el acasă – Galerie FOTO New Trends: Birourile Skanska, wellbeing la el acasă – Galerie FOTO
Skanska România și-a deschis oficial birourile din Green Court Bucharest, după o investiție de 250.000 euro. Bugetul de design al birourilor acoperă costurile arhitecților,... New Trends: Birourile Skanska, wellbeing la el acasă – Galerie FOTO

Skanska România și-a deschis oficial birourile din Green Court Bucharest, după o investiție de 250.000 euro. Bugetul de design al birourilor acoperă costurile arhitecților, amenajarea și finisajele de ultimă generație, mobilierul, decorațiunile și echipamentul IT. În birourile Skanska lucrează aproape 25 de angajați, atât din departamentele de dezvoltare, cât și din construcții. În funcție de nevoi, angajații pot opta pentru lucrul la birou sau în afara lui.

Focusul arhitecților în creionarea conceptului de design a fost pe oamenii care lucrează în aceste birouri. Au dezvoltat un birou functional, un spațiu versatil, cu un design care oferă un mediu de lucru sănătos și relaxant. În ansamblul său, spațiul are un caracter unitar, reflectând ideea de unitate în diversitate. Este deschis și inovator, dar și imprevizibil prin descoperirea graduală a unor elemente de design realizate din elemente comune, cărora li s-a conferit rangul de obiecte decorative.

Spațiul are un caracter puternic reprezentat prin multitudinea de texturi, forme și elemente de design specifice, fiind un mix de componente moderne, în contrast cu materiale primare. Astfel, în amenajare, s-au folosit ca elemente de design mai multe materiale de construcții comune, precum lemn, vată minerală, plasă de sârmă și chiar tuburi de copex sau izolație din cauciuc elastomeric. Acestea sunt astfel amplasate și integrate în design încat sunt transformate în elemente decorative de impact, care rezumă ideea de baza a conceptului: unitate în diversitate”, au afirmat reprezentanții firmei de arhitectură Prographic.

În birourile Skanska a fost implementat conceptul de Activity Based Workplace care stimulează cooperarea și interacțiunea dintre oameni, printr-un mix de spații deschise și zone informale.  “Prin conceptul de Activity Based Workplace spațiul deschis are un caracter liberal, fiecare are libertatea de a lucra în alt loc în fiecare zi. Acest lucru încurajează munca în echipă și comunicarea dintre noi, lucrând unii lângă alții, indiferent de poziția pe care o ocupăm în companie”, a afirmat Richard Burleigh, Președinte Skanska Construction Romania.

Green Court Bucharest, primul proiect local al Grupului Skanska în România este o investiție de  98.7 milioane Euro, pentru toate cele trei clădiri: 35 milioane Euro pentru Clădirea A, 34.7 milioane Euro pentru Clădirea B și 29 milioane Euro pentru Clădirea C. Clădirea A este închiriată în întregime, având printre chiriași companiile  Schneider Electric Romania, Orange Romania, LS Travel Romania (1 Minute concept) și Corporate Management Events (Best Chef).  Clădirea B are un grad de ocupare de 97%, oferit de chiriașii Sanofi Romania, RINF Outsourcing Solutions și Adecco Romania. Clădirea C va fi finalizată în iunie 2016. 

Planul de afaceri Profit with Purpose al Skanska pentru perioada 2016-2020 isi propune sa creeze valoare pentru actionarii nostri, in timp ce construim pentru o societate mai buna. Marea noastra varietate de proiecte si solutii inovatoare ne ajuta sa asiguram un viitor sustenabil pentru oamenii nostri, clientii nostri si comunitate. Doua noi terenuri au fost deja cumparate si acest an va marca inceputul unor noi proiecte pe piata locala” a afirmat, Aurelia Luca, Country Director Skanska Property Romania.

Skanska Group a intrat în anul 2016 cu un portofoliu international de 44 proiecte de birouri în curs de dezvoltare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.