TechHub Bucharest & Google for Entrepreneurs: ce beneficii vor avea startup-urile din România? TechHub Bucharest & Google for Entrepreneurs: ce beneficii vor avea startup-urile din România?
V-ați gândit vreodată că următorul “unicorn” al industriei tech ar putea veni chiar din țara noastră? Ce ne-ar putea împiedica? Vă spunem noi: absolut... TechHub Bucharest & Google for Entrepreneurs: ce beneficii vor avea startup-urile din România?

V-ați gândit vreodată că următorul “unicorn” al industriei tech ar putea veni chiar din țara noastră? Ce ne-ar putea împiedica? Vă spunem noi: absolut nimic! “Avem resurse foarte bune chiar în țara noastră”, a spus aseară, în cadrul unui eveniment  Dan Bulucea, Country Manager Google România.

Românii sunt talentați, muncitori și au un simț ascuțit al afacerilor. Dacă adăugăm și cel mai nou parteneriat între TechHub – comunitatea globală a antreprenorilor în tehnologie – și Google for Entrepreneurs, avem o rețetă foarte bună pentru succes.

Ca parte din rețeaua globală TechHub, TechHub Bucharest va beneficia de susținerea Google for Entrepreneurs pentru a ajuta companiile tech să se dezvolte la scară globală.

Astfel, ca urmare a încheierii parteneriatului cu Google for Entrepreneurs, membrii TechHub Bucharest vor avea acces la programe speciale și asistență Google, conținut valoros, profesioniști din cadrul Google și mentori din întreaga lume.

“Ecosistemul antreprenoriatului în tehnologie din România este în continuă dezvoltare. Parteneriatul dintre TechHub și Google for Entrepreneurs va ajuta startup-urile locale să se extindă la nivel global și să învețe lucruri valoroase. Antreprenorii români vor deveni astfel parte dintr-o rețea extinsă de inovație!”, a mai spus Dan Bulucea.

Printre beneficiile de care se vor bucura antreprenorii români se numără:

  • Google for Entrepreneurs International Demo Days: startup-urile selecționate vor avea ocazia să își prezinte produsele în fața unor investitori cunoscuți din Silicon Valley;
  • Google for Entrepreneurs Exchange: membrii TechHub Bucharest vor putea aplica la Google for Entrepreneurs Exchange, o serie de programe globale cu durata de o săptămână, dezvoltate pe diferite verticale, care vor ajuta startup-urile să aibă acces la noi piețe. Aceste evenimente sunt găzduite de partenerii și campusurile Google for Entrepreneurs;
  • Conținut de calitate pentru startup-uri realizat de comunitățile partenere Google for Entrepreneurs și transmis în direct în întreaga rețea;
  • Conexiuni cu profesioniști din cadrul Google: oportunități de mentorat și programe educaționale care beneficiază de prezența locală a Google;
  • Acces la oferte specifice pentru startup-urile în tehnologie, incluzând credite pentru Google Cloud Platform și suport dedicat pentru companiile selecționate.

G4E Great thingsComunitatea TechHub este globală, iar membrii din peste 60 țări au acces la profesioniști din cadrul Google în șase orașe internaționale. Apartenența la rețeaua TechHub oferă fiecărui antreprenor acces la toate spațiile TechHub din lume, precum și la programele și oportunitățile disponibile prin evenimente precum Startup Funeral sau seria lunară TechHub Tuesday Demo Night. Aproximativ o treime dintre membri lucrează full-time, alături de echipele lor, din spațiile de lucru TechHub, iar majoritatea acestora accesează beneficiile oferite de TechHub prin programele realizate pentru a ajuta startup-urile să depășească provocările pe care le întâlnesc atunci când dezvoltă companii la nivel global.

Parteneriatul a fost anunțat oficial în București pe 17 februarie, în cadrul unui eveniment care a avut loc la TechHub Bucharest și a adus împreună Techhubberi, Googleri, investitori, antreprenori și alți membri cheie ai comunității profesioniștilor în tehnologie din București.

Bogdan Iordache (Co-Fondator, TechHub Bucharest), Elizabeth Varley (Co-Fondator & CEO, TechHub global), Dan Bulucea (Country Manager, Google Romania) și Rafal Plutecki (Head of Google Campus Warsaw) au urcat pe scena TechHub Bucharest pentru a prezenta beneficiile colaborării.

“Valorile TechHub de a pune comunitatea pe primul loc și focusul lor pe susținerea fondatorilor și a startup-urilor prin educație și dezvoltarea de programe se aliniază perfect cu obiectivele Google for Entrerpreneurs”, a completat David Grunwald, Google for Entrepreneurs’ Head of EMEA Partnerships.

“TechHub lucrează continuu pentru a îmbunătăți modul în care susținem antreprenorii,  indiferent de nivelul la care s-ar afla, de la idee la exit. Programele noastre ajută fondatorii să depășească provocările din fiecare stadiu al dezvoltării companiei și produsului, indiferent dacă este prima sau a cincea oară când înființează o companie. TechHub și Google for Entrepreneurs au aceeași abordare – folosim conexiunile și datele pe care le avem pentru a înțelege cu adevărat nevoile startup-urilor”, a concluzionat Elizabeth Varley, Co-Fondator & CEO TechHub Global.

Google for Entrepreneurs oferă susținere financiară și acces la cele mai bune resurse Google spațiilor de co-working și programelor pentru comunități din 125 de țări. În plus, Google for Entrepreneurs creează campusuri: hub-uri unde antreprenorii pot învăța, se pot conecta și pot dezvolta companii care schimbă lumea.

TechHub a fost înființat în 2010 la inițiativa lui Elizabeth Varley și Mike Butcher și este în prezent condus de Elizabeth în calitate de CEO și respectiv de Andrew Tibbitts în calitate de COO. Având sediul central în Londra și 9 etaje de startup-uri în Shoreditch, membrii TechHub au acces la comunitatea globală a startup-urilor în tehnologie din 7 orașe: Bangalore, Bucharest, London, Madrid, Riga, Swansea, and Warsaw.

TechHub conectează astfel ecosistemele din întreaga lume. De la testarea de produse la evenimente de networking, TechHubTuesday Demo Nights sau Startup Funeral, până la sesiuni de mentorat abordând o gamă variantă de subiecte precum recrutarea sau opțiunile de investiții, TechHub oferă acces la toate resursele necesare pentru a începe un startup și a-l dezvolta ulterior la scară globală în contextul de business actual.

TechHub Bucharest este primul spaţiu de co-working din România adresat exclusiv profesioniştilor în tehnologie care își doresc să lucreze dintr-un mediu creativ și dinamic. Centrul comunităţii tech din Bucureşti, TechHub Bucharest dispune de un spaţiu împărţit între birouri permanente pentru membrii rezidenţi, locuri pentru co-working, săli de întâlnire şi un spaţiu de evenimente, unde au loc săptămânal întâlniri care abordează subiecte legate de tehnologie și antreprenoriat. Pe lângă spaţiul de lucru, membrii TechHub Bucharest beneficiază de acces la reţeaua globală TechHub şi la evenimentele organizate de comunitatea online.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.