Wizz Air, bază în al doilea oraș ca mărime din Georgia și 7 noi rute spre Europa Wizz Air, bază în al doilea oraș ca mărime din Georgia și 7 noi rute spre Europa
Operatorul aerian low cost Wizz Air a anunțat recent că va începe în septembrie operațiunile la baza de pe Aeroportul Internațional David the Builder... Wizz Air, bază în al doilea oraș ca mărime din Georgia și 7 noi rute spre Europa

Operatorul aerian low cost Wizz Air a anunțat recent că va începe în septembrie operațiunile la baza de pe Aeroportul Internațional David the Builder Kutaisi (Georgia) cu o aeronavă A320 și va adăuga șapte rute noi către Europa.

Astfel, Wizz Air va lansa noi curse, de două ori pe săptămână, de la Kutaisi la Berlin Schönefeld, Munchen Memmingen, Milano Bergamo, Dortmund, Larnaca și Sofia. Tarifele încep de la 24,99 euro pe segment de zbor. Totodată, zborurile între Kutaisi și Salonic vor fi efectuate de trei ori pe săptămână. Odată cu aceste noi destinații, rețeaua Wizz Air din Georgia ajunge la 11 rute către opt țări.

Kutaisi, faimos pentru grădinile sale și străzile mărginite de copaci, este al doilea cel mai mare oraș din Georgia. Ruinele catedralei Bagrati, construită în secolul 11, sunt cel mai important punct de atracție. Ele fac parte din Patrimoniul protejat UNESCO. Wizz Air a început activitatea în Kutaisi în 2012 și a transportat mai mult de 500.000 de pasageri, în tot acest timp.

RUTE NOI WIZZ AIR DIN GEORGIA:

Ruta Ziua Începe din Tarife de la*
Kutaisi – Berlin luni, vineri 23 septembrie 2016 39.99 EUR
Kutaisi – Munchen Memmingen luni, vineri 23 septembrie 2016 39.99 EUR
Kutaisi – Milano Bergamo miercuri, duminică 25 septembrie 2016 39.99 EUR
Kutaisi – Dortmund miercuri, duminică 25  septembrie 2016 39.99 EUR
Kutaisi – Salonic marți, joi, sâmbătă 24  septembrie 2016 29.99 EUR
Kutaisi – Larnaca joi, sâmbătă 24  septembrie 2016 24.99 EUR
Kutaisi – Sofia joi, sâmbătă 24  septembrie 2016 29.99 EUR

”Suntem încântați să luăm parte la dezvotarea economică a orașului Kutaisi, nu doar în termeni culturali și de turism, dar și de afaceri și producție. Wizz Air crede că investiția în Georgia, prin intermediul unei aeronave A320 și a echipajului local vor produce beneficii pentru piața din Georgia și pentru Wizz Air. Cunoaștem importanța transportului aerian accesibil pentru dezvoltarea economică a unei regiuni, care a fost rezultatul indirect al operațiunilor WIZZ în toate bazele”, a declarat Owain Jones, Wizz Air Chief Corporate Officer.

16 februarie, zi de luat lumea-n cap: reduceri la Wizz Air și Blue Air

Aeroportul Internațional Kutaisi este deținut și operat de compania United Airports Georgia, LLC sub Ministerul Economiei și Dezvoltării Durabile din Georgia. Aeroportul a fost reconstruit în 2012 și este primul aeroport internațional din regiune, oferind servicii de la companii aeriene eficiente. Pe parcursul ultimilor trei ani, Aeroportul Internațional Kutaisi a deservit peste 600.000 de pasageri.

Wizz Air este una dintre cele mai mari companii low-cost din Europa Centrală şi de Est, operând o flotă de 66 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 400 de rute de la 24 de baze, ce asigură conexiunea între 119 destinaţii din 38 de ţări.

În 2015, compania a transportat peste 19 milioane de pasageri. Totodată, Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.