Salve! Nu te rețin mult. Vreau să îți spun un secret Salve! Nu te rețin mult. Vreau să îți spun un secret
Bine, m-ai prins, nu e chiar un secret, dar e ceva care te interesează și pe tine. Eu zic sa încep să îți spun... Salve! Nu te rețin mult. Vreau să îți spun un secret

Bine, m-ai prins, nu e chiar un secret, dar e ceva care te interesează și pe tine. Eu zic sa încep să îți spun ce am de zis că văd ca deja te-am făcut curios. Iar dacă ai rabdare să citești până la final și să mă votezi în competiția BLOGWARS poți câștiga un telefon ASUS ZenFone Selfie sau ZenFone 2 Laser.

Uite, anul trecut, mi-am petrecut o mare parte din timp călătorind prin Europa cu rucsacul în spate. Am tranzitat nu mai puțin de 33 de orașe, după cum îmi amintește și Facebook, și îți pot spune că am fost ca un nomad digital. Ce înseamnă asta? Hmmm, simplu: un scriitor independent și, în paralel, un fotograf care și-a făcut jobul de freelancer în peste o duzină de țări.

Dar lasa-mă să îți explic, pe scurt, de ce scriu acest text. Nu, nu pentru că vreau să mă laud cu plimbările mele și miile de poze stocate. Asta o să fie o cu totul altă poveste pe care o să o regăsești cât de curând pe TheTrends.ro. Ci pentru că vreau să știi și tu, și poate chiar să te folosești de sfaturile mele legate de nevoile pe care le ai atunci când pleci într-un trip. Fie în țară, fie în afara ei.

Uite, îți zic direct: în plimbările mele, am nevoie de un telefon mobil performant, și se găsesc destule care să vină cu o cameră foto bună pentru a înlocui într-un fel un aparat digital, internet și bineînțeles … un laptop. Da, aici vreau să ajung. Ce? Mă întrebi cum să fie laptopul? Păi e simplu. Să fie mic (prefer un notebook de 13 inchi), ușor, cu un ecran luminos, (aproape) ieftin, și mai presus de toate … cu o autonomie demnă de luat în seamă. Nu, nu am avut așa ceva până acum, dar recunosc că l-am găsit de curând.

Recent, timp de 2 zile, am părăsit Bucureștiul cu destinația Atra Doftana, unde am avut cu mine la test și un Asus ZenBook UX305 cu finisaj complet din aluminiu. L-am pregătit eu încă de acasă și seara l-am așezat ușor în rucsac.

Asus ZenBook UX305 (4)

În dimineața plecării, am ridicat bagajul, dar parcă era prea ușor și l-am verificat din nou. Zenbook-ul era încă acolo, dar cântărind doar 1.3 kg și cu o grosime de doar 1.49 cm nu prea îl simți. Și îți spun eu… ce poate să fie mai simplu într-o călătorie decât să nu ai un bagaj greu de cărat în spate.

Apoi vine cealaltă parte. Cea tehnică. Trebuie să îți spun că modelul ZenBook UX305 este echipat cu 8GB de memorie RAM și cu un procesor de Generația a 5-a (i5 – 5200U), care se achită cu brio de orice sarcină, indiferent cât de dificilă ar putea fi aceasta.

Altfel spus, până să ne dea camerele în primire am deschis laptopul și în câteva minute am postat primele impresii de pe traseu. Cu tot cu prelucratul pozelor făcute cu telefonul mobil pe drumul spre pensiune. Vestea bună este că, datorită soluției de stocare de viteză foarte ridicată – ce include ca variantă de top o unitate SSD de 512GB de șase ori mai rapidă decât hard disk-urile standard – ZenBook UX305 este întotdeauna gata de lucru.

Chiar dacă vorbim de un notebook de 1,3 inchi, ecranul este destul de mare, rezoluția recomandată ajungând la 1920×1080. Nu sunt prea multe de spus pentru că ZenBook UX305LA folosește un ecran de calitate superioară de tip IPS, ce suportă o gamă extinsă de culori (72% din spectrul NTSC), astfel încât imaginile sunt precise, puternice și realiste – chiar și în cazul celor mai largi unghiuri de vizualizare!

Contrastul și luminozitatea sunt bune, iar aceste atuu-uri îl transformă din start într-un un device excelent de la browsing și până la vizionarea de filme și fotografii.

Monitorul are o rezoluție QHD+ impresionantă, de 3200 x 1800 pixeli și o luminozitate de 300cd/m2.

Asus ZenBook UX305 (1)

Și ca să fi zen „all day long”, trebuie să îți spun că bateria este foarte puternică, iar sistemul inteligent de control al alimentării îi permit acestuia să funcționeze pentru până la 12 ore, chiar și în condițiile în care interfața Wi-Fi este activată. Testat! Scris, browsing și văzut video pe youtube. Deci, atunci când vrei să te relaxezi după o zi grea, vei beneficia de o autonomie extinsă pentru divertisment!

Interfața Wi-Fi 802.11ac a ZenBook-ului îți permite să te conectezi mai rapid și la o distanță mai mare la rețele Wi-Fi, iar vitezele pot ajunge până la 867Mbit/s, de aproximativ trei ori mai rapidă decât 802.11n! Asus i-a atașat modulul Bluetooth® 4.0, care are un impact mai redus asupra duratei de viață a bateriei.

Ce m-a mai impresionat pe parcursul testului este legat de tehnologia ASUS IceCool care previne supraîncălzirea zonei de suport a palmelor, menținând-o în intervalul de temperaturi de la 28゚C la 35゚C. Aceste temperaturi sunt sub nivelul temperaturii medii a corpului uman, oferindu-ți o experiență de tastare mult mai confortabilă și relaxantă decât în cazul laptop-urilor standard.

Tastatura este solidă și oferă o cursă lungă a tastelor, de 1.5 mm, și timp de revenire minim.

Asus ZenBook UX305 (2)

Să nu uit să vă spun de touchpad-ul de pe ZenBook UX305 care are cu un nivel de precizie foarte ridicat. Am aflat de la echipa Asus că este echipat cu tehnologie Smart Gesture pentru o senzație mai intuitivă și naturală în utilizare, folosind multe dintre gesturile pe care le poți întrebuința pentru controlul sistemului de operare Windows prin intermediul unui ecran tactil. Ce scoate asta mic din el e poezie. Sunetul este excelent, bass-ul puternic și profund,  ZenBook-ul UX305 oferă o reproducere deosebit de clară a vocilor, chiar și la volum maxim.

Așa că, dacă iei în calcul să te plimbi prin lume și să mai duci și un laptop în spate, eu recomand fără dubii ZenBook UX305 de la Asus. Este mic dar putenic, ușor, cu un ecran luminos și, mai presus de toate, … cu o autonomie de până la 12 ore. Iar dacă ai nevoie de mai multe detalii nu ezita să întrebi. Îți răspund cu plăcere.

Acest articol participă în competiția BLOGWARS, în care poți câștiga un telefon ASUS ZenFone Selfie sau ZenFone 2 Laser cu un simplu vot. Citește și celelalte articole despre ZenBook UX305 și votează până pe 14 martie 2016 la ora 12.00.

LINK VOTARE: http://www.blogwars.ro/2016/02/zenbook-ux305

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.