Alexandru Ciucu a lansat colecția “Toys & Tales 2016” – Galerie FOTO Alexandru Ciucu a lansat colecția “Toys & Tales 2016” – Galerie FOTO
Alexandru Ciucu a lansat colecția “Toys & Tales 2016” în cadrul unui eveniment exclusivist. Designerul vestimentar a prezentat noile piese vestimentare într-un mod inedit, sub... Alexandru Ciucu a lansat colecția “Toys & Tales 2016” – Galerie FOTO

Alexandru Ciucu a lansat colecția “Toys & Tales 2016” în cadrul unui eveniment exclusivist. Designerul vestimentar a prezentat noile piese vestimentare într-un mod inedit, sub forma unei expoziții, completată de o demonstrație de măiestrie în confecționarea unui costum.

Astfel, în prezența a peste 300 de invitați, Alexandru Ciucu, alături de echipa de croitori de la Atelierul său de Înaltă Croitorie, a croit, cusut și finisat o ținută întreagă, mai exact ultimul din cele patru costume pe care i le-a dăruit lui Helmuth Duckadam.

Gestul a fost făcut cu ocazia aniversării a 30 de ani de când echipa de fotbal Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni, iar cele patru costume i-au fost oferite fostului portar, câte unul pentru fiecare din cele patru penalty-uri apărate în prelungirile meciului de la Sevilla.

La evenimentul de lansare a noii colecții, desfășurat în Sala Le Diplomate din incinta Athenee Palace Hilton București, au participat invitați de seamă, printre care ASR Principesa Maria a României, Anghel Iordănescu, Virgil Ianțu, Gabriel Cotabiță, arbitrul Ion Crăciunescu si Ambasadorul Israelului – Dna Tamar Samash.

alexandru-ciucu-helmuth-duckadam-asr-principesa-maria

Noua colecție, “Toys & Tales 2016”, include, în linia masculină, costume business, leisure și de ceremonie, iar vedeta colecției, este vesta pe care designerul a reușit sa o integreze cromatic într-o manieră de excepție în toate ținutele colecției.

„Vesta este principala componentă vestimentară a acestei colecții. O veți regăsi, ca niciodată până acum, în toate ținutele, indiferent dacă sunt casual, business sau ceremonie. Din punct de vedere cromatic, am reușit să le integrez de fiecare dată cu succes, indiferent dacă sunt purtate cu sau fără sacou. Am folosit culori tari – oranj, roz intens, albastru și verde brotac pentru ținutele de relax, iar pentru business am optat pentru albastru-bleumarin, maro închis sau gri, în carouri mari sau dungi. Zona de ceremonie rămâne în cea mai mare parte între gri închis, argintiu și negru, chiar dacă veți găsi și câteva propuneri de bleumarin, mov intens sau verde forest în sacourile de catifea. Ca materiale am ales in și bumbac pentru relax și diferite combinații de lână S’160 cu mohair sau mătase pentru ținutele business. La ceremonie am folosit mătase, lână cu mătase și catifea de bumbac”, declară Alexandru Ciucu.

În ceea ce privește linia de damă “Toys & Tales 2016”,Alexandru Ciucu s-a orientat către segmentul business premium.

„Pentru moment am avut în vedere ținuta office pentru zi și cea de cocktail pentru seară. În prima abordare veți găsi ca elemente vestimentare fusta cu sacou sau bluza, iar în a doua veți observa ca și leitmotiv rochia gogoșar în diferite interpretări. Am folosit preponderent mătase naturală dar și țesături din fibre tehnologice. Mă orientez prin colecțiile mele de damă către femeia business, femeia de carieră care își petrece mult timp în acest mediu, fie în timpul zilei la birou, fie seara la un eveniment sau o întâlnire de afaceri. Cred că astfel de femei au puțin timp disponibil, de aceea vin în întâmpinarea lor, invitându-le în atelierul meu să își aleagă sau să creăm împreună modelul la care visează și pe care îl vom croi pe silueta lor”, explică designerul.

Numele colecției, „Toys & Tales 2016”, a fost ales de Alexandru Ciucu avand o semnificatie anume: „Toys, adică jucării, pentru ca se spune că bărbații rămân copii iar, de-a lungul anilor, schimbă doar valoarea jucăriilor. Anul acesta am pregătit o colecție cu “jucării” vestimentare pentru cei mai răsfățați “copii”. Tales, adica “povestile” pe care le am creat sunt dedicate doamnelor pentru ca se spune ca femeile se indragostesc “cu urechile”. Si eu cred sunt un bun povestitor…”, spune designerul.

Evenimentul de prezentare a noii colecții Alexandru Ciucu a avut ca partener Affligem, berea belgiană autentică de abație, ce oferă cu aceeași dedicare privilegiul de a savura un gust desăvârșit, mereu contemporan.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.