On the move: Tanguy Vanderborght, noul CEO în România și Polonia al Siniat On the move: Tanguy Vanderborght, noul CEO în România și Polonia al Siniat
Siniat, parte a grupul belgian ETEX, producător și furnizor global de top de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi, îl numește pe Tanguy Vanderborght... On the move: Tanguy Vanderborght, noul CEO în România și Polonia al Siniat

Siniat, parte a grupul belgian ETEX, producător și furnizor global de top de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi, îl numește pe Tanguy Vanderborght în funcția de CEO al operațiunilor din România și Polonia.

Numirea noului CEO pentru cele două țări, precum și deschiderea în luna octombrie a fabricii Siniat de la Turceni, fac parte din strategia grupului ETEX de a-și consolida prezența în piețele din regiune.

Tanguy Vanderborght se află la conducerea Siniat Polonia din anul 2012, iar de anul acesta va coordona inclusiv activitatea companiei din România. Acesta îl înlocuiește pe Marc-André Fritsche, al cărui mandat la conducerea Siniat România a fost de 4 ani.

Tanguy Vanderborght face parte din echipa ETEX de 20 de ani, iar în ultimii 15 ani a ocupat mai multe funcții de conducere, precum: Director Financiar al diviziei Siniat din Avignon, Director Financiar al Diviziilor Europene și Internaționale din Bruxelles și General Manager al Siniat Varșovia.

În noua poziție, Tanguy Vanderborght va fi responsabil de creșterea companiei și deservirea clienților din piețele est-europene.

Tanguy Vanderborght a absolvit Universitatea Catolică din Louvain, Belgia, și Facultatea de Administrare a Afacerilor din Lima, Peru. Totodată, a urmat cursurile Școlii de Management Leuven Vlerick – Gent din Flandra și Programul Executiv INSEAD, care a avut loc în Franța și Singapore.

Compania Siniat România este membră a grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori mondiali de materiale de calitate şi soluţii pentru construcţii.

La nivel local, compania deține două fabrici, în care produce plăci de gips-carton (la Turceni, județul Gorj) și ipsos (la Aghireșu, județul Cluj).

Fabrica de la Turceni a fost deschisă oficial în luna octombrie 2015, în urma unei investiții de 50 milioane de euro, și este cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România. Deschiderea acestei fabrici poziționează Siniat România drept singura companie care foloseşte gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrală termoelectrică, în acest fel ajutand la protejarea mediului înconjurător și contribuind la sustenabilitatea pe termen lung a propriilor operațiuni.

Compania furnizează produse și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte, precum: săli de cinema, industria hotelieră, clădiri de birouri, spitale, instituții de învățământ și facilități sportive, centre comerciale și rezidențiale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.