Iubește Meșteshukărește! De Valentine’s Day…. Iubește Meșteshukărește! De Valentine’s Day….
Urmează un week-end plin de declarații de iubire, în demult adoptata pe plaiurile autohtone sărbătoare de Valentine’s Day. Nu este nimic rău în a... Iubește Meșteshukărește! De Valentine’s Day….

Urmează un week-end plin de declarații de iubire, în demult adoptata pe plaiurile autohtone sărbătoare de Valentine’s Day. Nu este nimic rău în a sărbători iubirea, iar Meșteshukar ButiQ încurajează tot timpul anului dragostea pentru design, meșteșug și tradiții.

Pe 13 și pe 14 februarie, în cel mai #ShukarSugar week-end, îi așteaptă și pe alți îndrăgostiți de lucruri frumoase să descopere obiecte realizate cu multă migală și dragoste pentru tradiție de meșteșugarii romi. În magazinul din str. Edgar Quinet, nr. 7, sunt așteptați toți cei ce doresc să ofere cadouri creative celor iubiți, dar și să descopere povestea din spatele fiecărui obiect ce însumează tradiția romă și design vienez.

Toate cadourile cumpărate din magazinele Meșteshukar ButiQ au o poveste ce îmbogățește valoarea obiectelor. Astfel, bijuteriile din argint și alamă sunt realizate de talentatul meșter Radu Ion, ce acum are posibilitatea să continue să realizeze delicate bijuterii, în cadrul acestui program social ce susține talentul și măiestria persoanelor de etnie romă.

Designul obiectelor este însă realizat de designerul vienez Nadja Zerunian, în cadrul unui parteneriat cu Fundația ERSTE. Nadja Zerunian, împreună cu Peter Weisz formează un duo creativ de designeri austrieci, ce a reuşit  să aducă o abordare nouă asupra integrării mesteşugului rom în peisajul designului contemporan. Cei doi au dezvoltat colecţii colaborative în jurul formei şi simbolurilor romani, pe care le-au reinterpretat raportându-se la propria identitate artistică, onorând totodată bogatul bagaj cultural rom şi înglobând istoria vizuală a obiectelor clasice rome atât pe plan local cât şi internaţional.

Peter Weisz și-a pus amprenta asupra colecțiilor vestimentare și de accesorii, ultima lansată fiind o colecție de eșarfe pentru ea și pentru el, ce reunește atât influențe romani, cât și linii sobre. Eșarfele cu franjuri și imprimeuri în culori vibrante, cu motive specifice romani, cum sunt trandafirii, stau alături de modele cu tăieturi și nuanțe minimaliste. Colectia de eşarfe a fost realizată împreună cu atelierul Zig Zag şi Lenuţa Dumitru, una dintre croitoresele atelierului, alături de care Peter Weisz a realizat şi precedentele colecţii vestimentare.

Cuplurile pasionate de gătit, dar și de design, găsesc în magazinul Meșteshukar ButiQ ustensile de bucătărie din materiale ce sporesc funcționalizatea obiectelor, precum cupru și lemn, dar care conferă acestora și un aspect decorativ. Meşteshukar ButiQ dezvoltă colecții în serie mică sau unicat, colecții încărcate de tradiții, simboluri și tehnici tradiționale rome, traduse în contemporan și transpuse impecabil în materii prime naturale, ce îşi găsesc cu uşurinţă loc în decorul oricărui îndrăgostit de design și meșteșug.

Pentru a fi în ton cu sărbătoarea, pe 13 februarie, de la ora 17:00, în magazinul Meșteshukar ButiQ din str. Edgar Quinet, nr. 7, va avea loc proiecția filmului „Gadjo Dilo”, o producție franceză, în regia lui Tony Gatlif, cu Rona Hartner în rolul principal feminin.

În acest week-end, toți cei care își comandă cadourile pentru cei dragi de pe www.mbq.ro, le vor putea ridica din magazin gata împachetate și împreună cu o floare, cadou din partea meșteșugarilor de la Meșteshukar ButiQ.

Meșteshukar ButiQ este o rețea de întreprinderi de economie socială și un suporter activ  al revalorizării meşteşugurilor tradiționale rome, care a reușit să aducă o viziune proaspătă  asupra meşteşugurilor rome şi să relanseze produse şi obiecte tradiționale, cu un design  contemporan.

Meşteshukar ButiQ este sprijinit de Asociația Romano ButiQ, KCMC, Fundația ERSTE şi Social Innovation Solutions.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.