Cine sunt mentorii noii generații de antreprenori din UPGRADER? Cine sunt mentorii noii generații de antreprenori din UPGRADER?
Schimbarea este un proces subtil, aproape imperceptibil. Cu toate acestea, transformările din societatea noastră şi mai ales din mediul de business sunt evidente. Pe... Cine sunt mentorii noii generații de antreprenori din UPGRADER?

Schimbarea este un proces subtil, aproape imperceptibil. Cu toate acestea, transformările din societatea noastră şi mai ales din mediul de business sunt evidente. Pe tiparul modelelor occidentale, incercăm să depășim titulatura de “patron”, care lasă în trecut un cu totul alt înțeles al omului de afaceri român, și să facem loc noului om de afaceri, antreprenorul. Este un vizionar care nu se mai concentrează exclusiv pe profit, ci vine cu o nouă atitudine, o nouă direcție, concentrându-se pe viziunea pe termen lung.

 

O caracteristică notabilă a noului segment de antreprenori români se observă în deschiderea pe care o au în a oferi, nefiind axați doar pe “ce pot câștiga rapid”, ci interesându-se și de impactul pe termen lung pe care îl pot avea într-un parteneriat de afaceri sau în societate.

Această transformare a generat un nou trend. Antreprenorul modern nu se teme să împărtăşească din experienţa lui  şi se implică în foarte multe proiecte, evenimente, acțiuni mai mari sau mai mici, care pun impreună o noua cărămidă în viitorul de care vom beneficia cu toții.

Aceasta este şi miza unuia dintre cele mai noi programe de mentorat în afaceri, UPGRADER, un proiect care a reuşit să coopteze oameni de afaceri cu zeci de ani experienţă în domeniul de business.

Constantin Stanciu, UPGRADER: circa 80% din initiativele romanilor, care ar fi putut sa aduca un impact foarte important in societate, esueaza

“Toți oamenii de succes au mentori, uneori fără să realizeze. Există tot mai mulți oameni care au reușit fără să trișeze și care sunt dornici să “dea mai departe”. UPGRADER este un program care face exact ceea ce ne lipsește: pune în legătură oamenii antrenați cu noii deschizători de drumuri, experiența cu entuziasmul, resursele cu inovația”, spune Dan Stefan, Co-Fondator Autonom Rent A Car, mentor UPGRADER.

Pentru ca impactul viitoarelor start-up-urilor să fie pozitiv, UPGRADER şi-a propus să creeze o punte de comunicare între antreprenorii cu experienţă şi noua generatie de antreprenori.

Până în prezent 15 oameni de business, au acceptat provocarea de a deveni mentorii noii generaţii de antreprenori prin intermediul acestui program. Astfel, tinerii antreprenori care deţin un startup pot beneficia de know-how-ul oamenilor de business, de mentorat 1 la 1 cu experţi care le vor oferi informaţii concrete despre cum să depăşească provocările cu care se confruntă și să-și accelereze pașii spre o afacere profitabilă.

“Mentoring-ul este o dinamită ce poate scoate la iveală valoarea insuficient explorată, talentul insuficient pus în evidenţă, direcţia nevisată spre care se poate îndrepta un mentee”, declară Amalia Sterescu, Fondator Outsourcing Advisors, mentor UPGRADER.

UPGRADER oferă practic şansa tinerilor de a învăţa din greşelile altora şi de a economisi timp preţios pentru ei şi business-ul lor. Având alături oameni cu experientă ei vor reuși să ajungă mult mai rapid acolo unde își doresc.

“Folosesc cei peste 20 de ani de experiență de business, management și psihologie pentru a-i ajuta să identifice metodele cele mai eficiente de a trăi din ceea ce îi pasionează cu adevărat și de a-și valida ideile de afaceri “, afirmă Dragos Nicolaescu,  Fondator Visionary Business Consultants, unul dintre mentorii  programului UPGRADER.

“Este vorba de a da înapoi, eu așa am fost crescut, în ideea ca noi toți avem ceva de oferit. Aș vrea să-i invăț pe cei care îmi vor fi mentee că nu există ușă închisă, că eșecul este doar o stare de moment și dacă vor privi înainte vor găsi întotdeauna oportunități și motivația de a continua”, spune Al Kamara, Fondator Wave Division, mentor UPGRADER.

Cei care deţin un start-up şi au nevoie de suport pentru a-l transforma într-o afacere profitabilă încă se mai pot înscrie în programul UPGRADER care va începe pe 20 februarie 2016. Înscrierile se realizează până pe 18 februarie pe site-ul programului: www.startupgrader.ro/upgrader-summary/.

Mentorii care s-au alăturat deja programului UPGRADER sunt: Bogdan Tudor – Fondator Class It, Dan Ștefan –  Co-Fondator Autonom Rent A Car, Orlando Nicoară – Fondator We Love Digital, Tiberiu Felber –  Fondator Coaching Essence, Al Kamara – Fondator Wave Division, Dragoș Nicolaescu – Fondator Visionary Business Consultants,  Matei Dumitrescu – Business Mentor, Cristian Nicolae – Co-Fondator Soft Expert Mobility, Mona Ursu – Managing Partner BrandFusion, Ozana Giușcă – Fondator Tooliers, Eugen Mihai – Fondator The Elite Negotiator, Adrian Ursu – Managing Partner BrandFusion, Valentina Saygo – Managing Partner Ask For Accounting, Lorelei Nassar – Fondator AB Dental, Ovidiu Toader – Managing Partner iFurn.net, Doina Hulea – Coach Coaching Essence.

UPGRADER este un program dedicat startup-urilor românești, în care participanții beneficiază de training, de resursele necesare, cadrul și comunitatea ce le poate propulsa startup-ul la următorul nivel.

Programul dureaza 6 săptămâni, conţine 9 workshop-uri de business, mentorat 1 la 1, şedinte de life coaching, business networking, un eveniment de pitching unde participanţii au şansa să obţină finanţare de la investitori şi posibilitatea de a câştiga premii în valoare de peste 15.000 de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.