PRO TV pregătește Bake Off, show-ul care va desemna cel mai bun cofetar amator din România PRO TV pregătește Bake Off, show-ul care va desemna cel mai bun cofetar amator din România
Bake Off România, show-ul care aduce pasiunea pentru cofetărie și patiserie, talentul, competiția, gustul și aroma celor mai savuroase deserturi în casele tuturor românilor,... PRO TV pregătește Bake Off, show-ul care va desemna cel mai bun cofetar amator din România

Bake Off România, show-ul care aduce pasiunea pentru cofetărie și patiserie, talentul, competiția, gustul și aroma celor mai savuroase deserturi în casele tuturor românilor, se pregătește de lansare. În curând, la PRO TV, talentul, determinarea și ambiția celor 12 concurenți le vor aprinde telespectatorilor pasiunea pentru deserturi, făcând să miroasă în întreaga Românie a torturi, tarte, cornuri, brioșe și alte delicatese.

Filmările pentru show au fost realizate în 2015, iar cei 12 concurenți, Nicolle Stănese, gazda Bake Off România, și cei trei jurați au lucrat intens, au gustat din cele mai bune deserturi și au simțit competiția adevărată în show-ul care va desemna cel mai bun cofetar amator din România.

Panelul de jurați este format din adevărați profesioniști și specialiști în domeniul cofetăriei și patiseriei. Bake Off România înseamnă deserturi de cea mai bună calitate, atât la nivel vizual, cât și din punct de vedere gust, așa că juriul a fost construit luând în considerare trei elemente cheie: experiența, expertiza și profesionalismul.

Alex Stan, Simona Pope, Tudor Constantinescu

Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu, cei trei membri ai juriului Bake Off România, sunt unii dintre cei mai experimentați profesioniști în domeniul cofetăriei și patiseriei din țară, cu rezultate excelente în acest domeniu.

Alex Stan este un expert al gustului și al complexității gastronomice. Pentru el atenția la detalii, chimia, îmbinarea gusturilor, aromelor și a ingredientelor sunt cele mai importante atribute. Disciplina este punctul lui forte, pe care a deprins-o în mulți ani de lucru într-un laborator ce furniza deserturi pentru trei cofetării din Paris. Determinarea si pasiunea i-au oferit lui Alex un post de sous chef în laboratorul parizian, după numai doi ani. Revenit în țară, Alex și-a îndeplinit visul de a-și deschide propria cofetărie, prin care să aducă calitatea franțuzească și complexitatea gustului mai aproape de români.

Simona Pope este pasionată de artă, iar viața a îndrumat-o să își dezvolte această pasiune în zona culinară. Ea este specializată pe modelaje din pastă de zahăr, iar din mâinile ei ies cele mai frumoase figurine. Aspectul este foarte important pentru Simona, punând accent pe modul de prezentare al unui preparat. Simona și-a consolidat tehnica în Franța, unde a urmat cursurile de specialitate de la Ecole Nationale Superieure de la Patisserie. În 2014 a câștigat două medalii, argint și bronz, la Cupa Mondială de Gastronomie din Luxemburg, preparatele sale cucerind juriul.

Tudor Constantinescu este pasionat de deserturi încă din copilărie. Tot de atunci a început să lucreze și să își construiască cariera în această direcție. Tudor a urmat un liceu specializat pe gastronomie și și-a făcut stagiul de practică la cele mai bune cofetării din Belgia, alături de chefi renumiți care l-au ajutat să își perfecționeze tehnica, devenind un adevărat expert în ciocolată și în deserturi rafinate. Experiența lui Tudor s-a extins apoi în alte țări din Europa, unde și-a adus aportul creativ în numeroase preparate. A continuat în Statele Unite ale Americii și apoi a făcut înconjurul lumii prin meniurile semnate de el, care au fost implementate pe vasele de croazieră ce ajungeau în cele mai îndepărtate colțuri de pe glob.

Cei trei membri ai juriului au gustat și analizat fiecare desert realizat de concurenți pe întreaga durată a filmărilor, principalul scop fiind acela de a găsi cel mai bun cofetar amator din România. Cei 12 concurenți care au intrat în cortul Bake Off România sunt adevărați pasionați, cofetari amatori dornici să își împărtășească pasiunea cu o întregă țară.

Concurenții s-au luptat, în fiecare zi, uneori până târziu în noapte, să convingă jurații, cu fiecare probă pe care au primit-o, că merită să fie câștigători. Fiecare dintre cei 12 concurenți care a intrat în concurs a pornit de la același punct, și-a demonstrat priceperea și creativitatea și a încercat să facă față competiției probă după probă, până în momentul în care a rămas un singur concurent: cel mai bun cofetar amator din România!

În curând, Bake Off România va aduce în casele românilor cei mai hotărâți concurenți, o gazdă fermecătoare, un decor de poveste, trei jurați specializați în cofetărie și patiserie, cele mai interesante probe și cele mai inedite rețete de deserturi, în cea mai dulce competiție!

Bake Off, cu titlul original The Great Bake Off, este un format BBC cu rezultate remarcabile la nivel mondial.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.