Cu rucsacul prin Europa: 56 destinații ieftine pentru 2016. Pe ce loc este Bucureștiul? Cu rucsacul prin Europa: 56 destinații ieftine pentru 2016. Pe ce loc este Bucureștiul?
Continentul european continuă să găzduiască unele dintre cele mai scumpe orașe ale lumii. Cu toate acestea, există și orașe extraordinare care pot fi vizitate... Cu rucsacul prin Europa: 56 destinații ieftine pentru 2016. Pe ce loc este Bucureștiul?

Continentul european continuă să găzduiască unele dintre cele mai scumpe orașe ale lumii. Cu toate acestea, există și orașe extraordinare care pot fi vizitate pe bani foarte puțini (mai ales de vizitatorii de pe alte continente).

Pentru al 6-lea an consecutiv, site-ul Price of Travel a realizat o ediție a Europe Backpacker Index, care clasifică 56 dintre cele mai accesibile destinații europene, de la cea mai ieftină (Kiev, Ucraina), la cea mai scumpă (Zurich, Elveția).

Bugetul zilnic estimativ de care ar avea nevoie un turist pentru a vizita unul dintre aceste orașe a fost gândit în funcție de câțiva factori importanți: costul unei nopți de cazare în cel mai ieftin hostel din oraș (care are review-uri bune și, în același timp, o amplasare potrivită), două călătorii/zi cu mijloacele de transport în comun, intrarea la un obiectiv turistic/zi,  trei mese obișnuite pe zi (realizatorii clasamentului au luat în calcul prețul minim al unei mese și au adăugat 20%), dar și costul a trei beri locale.

Așa că dacă nu vă sfiiți să dormiți într-o cameră cu mai mulți călători, vă doriți să vedeți și alte orașe în afara celor poromovate pe site-uri și prin agenții și aveți la dispoziție vreo câteva săptămâni în care aveți libertatea de a cutreiera lumea în lung și-n lat, nu mai stați pe gânduri și începeți să stângeți bagajele!

Lista este perfectă și pentru cei care încă nu au găsit “acel” cadou pentru Valentine’s Day sau doresc un mărțisor călător. Iată care sunt primele 10 cele mai ieftine orașe europene.

Kiev, Ucraina: 22,84 dolari/zi

Kiev, Ucraina: 22,84 dolari/zi

București, România: 23,42 dolari/zi

București, România: 23,42 dolari/zi

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.