Streetwear look: Tot ce trebuie să știi despre sneakersi Streetwear look: Tot ce trebuie să știi despre sneakersi
Sneakersii au devenit un trend din ce în ce mai mare și reprezentativ pentru cultura urbană din România. Streetwearul a devenit atât de versatil... Streetwear look: Tot ce trebuie să știi despre sneakersi

Sneakersii au devenit un trend din ce în ce mai mare și reprezentativ pentru cultura urbană din România. Streetwearul a devenit atât de versatil încât nu există o abordare greșită. Poți combina orice elemente vrei, dacă ai pereche potrivită de shoes, otfitul tău prinde personalitate.Citește mai departe despre tipurile de sneakersi, ce e specific fiecărui model și care sunt must-have pentru garderoba ta de încălțăminte.

Câte tipuri de sneakers există?

Sneakersii sunt de mai multe feluri, în funcție de formă, croială și materialul din care sunt făcuți. Dacă ești o persoană activă, mereu în mișcare, ai un număr mare de modele din care poți alege.

Low-Tops

Caracteristica principală a shoesilor low-tops este că aceștia nu acoperă deloc glezna. Cu toate că sunt adesea asociați cu teneșii, iar adesea cu brandul Converse, aceștia pot veni în mai multe forme. Modelele CVO au o curbură specifică ce subliniază glezna și sunt potriviți pentru zilele călduroase de vară, asortați cu un outfit lejer.

Brandurile reprezentative pentru acest tip de sneakers sunt Vans, Adidas, Converse și New Balance.

mid-cutMid-Cuts

Sneakersii mid-cut sunt o combinație între low-tops și high-tops. Aceștia acoperă parțial glezna, iar modelul CVO are o curbură care o conturează. Modelul mid-cut este foarte reprezentativ pentru stilul skater boy și sunt deseori confundați cu low-tops sau high-tops.

Brandurile reprezentative pentru mid-cuts sunt Supra, Adidas și Nike.

High-Tops

High-top sneakers sunt un model care acoperă glezna total și se găsesc și în variantă super high-tops care se întind pe gambă. Sunt potriviți pentru anotimpurile friguroase pentru că acoperă piciorul și oferă un look streetwear foarte interesant.

Acest model este specific brandului Converse, dar se regăsește și în colecțiile Nike, Adidas și Supra.

sneakerbootsSneakerboots

Modelul de shoes sneakerboots este perfect pentru sezonul rece, mai ales că iarna este aproape la ușă. Aceștia pot fi folosiți iarna pe zăpadă, gheță sau ploi, în orice condiții meteo grele. Dacă nu ești mare fan al cizmelor de iarnă, sneakerbotsii sunt o alternativă perfectă să arăți cool și să îți păstrezi picioarele calde și uscate.

Ce tipuri de sneakers trebuie să ai ca să supraviețuiești?

În colecția oricărui fan sneakers trebuie să existe minim trei perechi de shoes: o pereche pentru purtarea zilnică (beaters), o pereche pentru oraș (city), cu care să îi alternezi și o pereche sport pentru workout.

Sneakersii beaters trebuie să fie făcuți dintr-un material foarte rezistent și să aibă un design versatil, care să poată merge cu absolut orice outfit. Atunci când îți alegi beatersii, ai grijă să alegi un model cât mai simplu, în maxim trei culori. Dacă alegi un model colorat, cu diverse imprimeuri, o să îți fie foarte greu să îi asortezi. Asigură-te că talpa este trainică și flexibilă, mai ales dacă te plimbi foarte mult.

low-topsSneakersii city, pentru oraș, trebuie să aibă un aer mai elegant și să poată fi asortați cu outfituri de ieșit în oraș sau la un date. Recomandarea este, la fel ca și în cazul beatersilor, să se aleagă o culoare neutră sau un model mai simplu, pentru a-i asorta mai ușor. Dacă chiar nu știi ce model să alegi sau ții neapărat să mergi pe ceva cu imprimeuri, alege-i astfel încăt să se asorteze ținutele tale preferate din garderobă.

Sneakersii sport sunt shoesii pe care te bazezi atunci când ieși să alergi sau mergi la sală. Îi poți asorta cu echipamentul de sport, dar cel mai important aspect este să te asiguri că îți sunt comozi și că au pernițe de amortizare în interior.

Acum că ai aflat mai multe despre sneakers, îți poți completa și personaliza stilul streetwear.

  • Ioana

    27/02/2017 #1 Author

    Iubitorii de sneakersi cu siguranta vor aprecia acest articol, eu cu siguranta il apreciez!

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.