NVIDIA lansează sistemele compatibile cu realitatea virtuală NVIDIA lansează sistemele compatibile cu realitatea virtuală
NVIDIA lansează programul VR-ready prin care le facilitează gamerilor accesul la experiențe unice de realitate virtuală (VR). Compania colaborează cu producătorii PC-uri și notebook-uri... NVIDIA lansează sistemele compatibile cu realitatea virtuală

NVIDIA lansează programul VR-ready prin care le facilitează gamerilor accesul la experiențe unice de realitate virtuală (VR).

Compania colaborează cu producătorii PC-uri și notebook-uri pentru a livra sisteme și unități de procesare vizuală “GeForce GTX VR Ready” care oferă o experiență captivantă de gaming VR.  Programul va elimina astfel confuziile vizavi de compatibilitatea echipamentelor care pot rula noile jocuri și aplicații de VR.

Pentru generarea experienței VR e nevoie de o putere de procesare grafică de șapte ori mai mare decât în cazul jocurilor și aplicațiilor 3D obișnuite, cu framerate-uri de peste 90 fps pentru două imagini afișate simultan (câte una pentru fiecare ochi).

“Pentru unii clienți, descoperirea noilor tehnologii precum VR poate fi o experiență confuză. Colaborăm cu parteneri de încredere din întreaga lume pentru a simplifica procesul de achiziție cu o insignă GeForce GTX VR Ready care le va indica clienților ce PC-uri sau notebook-uri compatibile cu VR pot achiziționa”, a declarat Jason Paul, General Manager of Emerging Technologies pentru NVIDIA.

Plăcile grafice NVIDIA stau la baza ecosistemelor de realitate virtuală, fiind susținute de arhitectura grafică NVIDIA Maxwell, creată specific pentru experiența VR. Dincolo de framerate-urile ridicate, arhitectura include caracteristici de VR unice, cum ar fi suportul pentru Multi-Res Shading de la NVIDIA, care sporește performanțele cu până la 50%, păstrând în același timp calitatea imaginii și reducând latența.

NVIDIA oferă cele mai bune performanțe și cea mai scăzută latență pentru experiența VR datorită plăcilor grafice GTX din clasa Maxwell, a  driverelor Game Ready NVIDIA și tool-urilor de software pentru dezvoltatori, NVIDIA GameWorks VR și NVIDIA DesignWorks VR.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.