New Trends: tehnologiile smart home, în locuințele a jumătate dintre locuitorii SUA New Trends: tehnologiile smart home, în locuințele a jumătate dintre locuitorii SUA
Un studiu recent al firmei de brokeraj imobiliar Coldwell Banker, unul dintre cei mai mari jucători de profil la nivel mondial, arată faptul că,... New Trends: tehnologiile smart home, în locuințele a jumătate dintre locuitorii SUA

Un studiu recent al firmei de brokeraj imobiliar Coldwell Banker, unul dintre cei mai mari jucători de profil la nivel mondial, arată faptul că, până la finalul lui 2016, aproximativ jumătate dintre americani (mai exact 45% dintre ei), vor folosi tehnologiile smart home, fie vor investi în achiziția lor.

Studiul, ce va fi prezentat integral în cadrul CES 2016 (eveniment ce va avea loc în intervalul 6-9 ianuarie în Las Vegas), este bazat pe răspunsurile a 4.000 de persoane și arată faptul că nu doar americanii inițiați în tainele tehnologiei adoptă tehnologiile smart, cum este exemplul gadgeturilor care pot fi controlate de la distanță pentru a încălzi sau răci apartamentele, ci și cei care nu acordă o atenție prea mare celor mai noi tendințe din domeniul tech.

De altfel, 36% dintre respondenții care au precizat faptul că doresc să instaleze astfel de device-uri în case nu se consideră ca făcând parte din categoria de early adopters.

smart homeÎn plus, 54% dintre americanii care au scos la vanzare o casă ar cumpăra și instala device-uri smart home pentru a grăbi vânzarea. Dintre aceștia, 65% ar cheltui chiar și 1.500 de dolari pentru transformarea locuinței într-una inteligentă.

Același studiu arată faptul că printre cele mai populare tehnologii smart instalate în locuințe se numără cele din zona de divertismente, precum TV-uri smart sau sisteme de sunet (pe care deja 44% dintre proprietari le au). Circa 31% dintre ei au sisteme de securitate smart, 30% având deja sisteme inteligente de control al temperaturii.

În ceea ce privește tendințele de viitor, 63% dintre respondenți au precizat faptul că doresc ca sistemele de securitate să fie smart, 58% dintre ei doresc sisteme inteligente de iluminat, în timp ce 56% dintre cei chestionați și-ar dori detectoare inteligente pentru emisiile de dioxid de carbon și sisteme inteligente pentru iluminarea zonelor din afara locuințelor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.