Cea mai mare expoziție de produse Apple, deschisă într-o capitală europeană Cea mai mare expoziție de produse Apple, deschisă într-o capitală europeană
Este cunoscut sub numele de “Orașul de aur” sau “Orașul celor 100 de clopotnițe”, iar centrul său istoric a intrat în 1992 pe lista... Cea mai mare expoziție de produse Apple, deschisă într-o capitală europeană

Este cunoscut sub numele de “Orașul de aur” sau “Orașul celor 100 de clopotnițe”, iar centrul său istoric a intrat în 1992 pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial.

Capitala Republicii Cehe, Praga, oraș care se află în topul celor mai vizitate capitale europene, alături de Roma, Paris, Londra sau Berlin, și-a propus să atragă turiștii din întreaga lume printr-un nou obiectiv. Unul care va avea foarte mulți adepți printre împătimiții tehnologiei, și mai ales printre fanii lui Steve Jobs și ai Apple.

În centrul vechi al orașului, în trei clădiri istorice (din apropierea străzilor Husova și Karlova), construite prin secolele 12-13, a fost inaugurată cea mai mare expoziție privată de produse Apple, denumită cât se poate de simplu: Apple Museum. Praga este primul oraș în care această expoziție își deschide porțile (este posibil să o vedem și în alte orașe), printre exponate fiind peste 470 de produse Apple, NeXT sau Pixar, dar și cele mai multe computere din portofoliul companiei, produse între 1976 și 2012.

“Explorați moștenirea lui Steve Jobs și revoluția pe care a adus-o acesta în lumea tehnologiei modern”, ne îmbie reprezentenții Pop Art Gallery, organizatorul expoziției. Potrivit acestora, toate încasările din vânzarea biletelor vor fi donate.

Și pentru că am amintit de bilete, trebuie să precizăm și că prețul acestora pornește de la 3 euro (cost pentru persoanele cu dizabilități), ajungând la 11 euro (pentru adulți). Copiii plătesc 5 euro, iar studenții 8 euro. Există și un tip special de bilet, pentru familii (2 adulți plus 2 copii), prețul acestuia fiind de 26 de euro.

În plus, organizatorii vor deschide în curând și un restaurant Steven’s Food, care va avea în meniu preparate raw, preferate de fostul șef și fondator al Apple. Pe lista proiectelor viitoare se află și un e-shop unde colecționarii Apple vor putea vinde, cumpăra sau schimba produse între ei.

FOTO: Apple Museum

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.