Travel trends: 10 evenimente tradițional germane de neratat în 2016. FOTO Travel trends: 10 evenimente tradițional germane de neratat în 2016. FOTO
Fie că o vizităm pentru orașele superbe pline de muzee, catedrale și clădiri vechi, pentru palate, grădini sau doar pentru bere, Germania ar trebui... Travel trends: 10 evenimente tradițional germane de neratat în 2016. FOTO

Fie că o vizităm pentru orașele superbe pline de muzee, catedrale și clădiri vechi, pentru palate, grădini sau doar pentru bere, Germania ar trebui să se afle măcar o dată pe lista de must-see a oricărui călător pasionat.  Germania abundă în oportunități pentru turiștii care vor să-i descopere frumusețile.

În acest an, campania tematică la nivel mondial a Organizației Germane pentru Turism (DZT) s-a concentrat pe modul în care tradițiile și obiceiurile pot influența imaginea internațională a Destinației de Vacanță Germania. Nu vă închipuiți, însă, că nu veți mai putea vedea cu proprii ochi tradițiile germanilor, pornind de la festivaluri ale berii, regate, focuri de artificii, procesiuni religioase sau cu un iz păgân. Vă invităm să descoperiți 10 dintre vechile festivaluri și evenimente tradiționale cu care se va mândri Germania și în 2016. Merită să le treceți în calendarul vostru de plimbare!

  1. Piața de Crăciun din Europa-Park, Rust: 28.11.2015 – 10.01.2016

Chiar dacă sărbătorile de iarnă sunt aproape de final, piața de Crăciun din parcul de distracții Europa Park este deschisă până pe 10 ianuarie. Peste 2.500 de brazi împodobiți, alei pline de beculețe colorate și multă voie bună vă așteaptă într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Germania și din întreaga Europă. Așa că strângeți repede bagajul după Revelion și haideți în tărâmul distracției!

  1. Parada Laetare: 6.03.2016 (începând cu ora 14:30) Laetare parade

Micul oraș Speyer, din landul Renania, sărbătorește în fiecare an finalul iernii printr-o procesiune prin Maximilianstrasse. Cunoscut și sub numele de Sommertagszug, evenimentul are loc cu trei săptămâni înainte de Paște, în duminica denumită Laetare (la mijlocul postului Paștelui). Participanții se îmbracă în costume colorate și plimbă prin oraș un om de zăpadă ce stă cocoțat pe o căpiță de paie, dar și un brad, la finalul paradei, aceste două simboluri ale iernii urmând să dispară în flăcări, făcând, astfel, loc primăverii mult așteptate.

  1. DOM funfair, Hamburg: 18.03 -17.04, 29.07 – 27.08, 04.11 – 04.12 2016

Oamenii din Hamburg știu să petreacă. Și nu doar o dată, ci de trei ori pe an, alături de turiștii care vor să vadă câteva dintre tradițiile din Germania. Pe parcursul unei luni întregi, toți germanii (și nu numai) sunt invitați la cel mai mare bâlci din zona de nord a țării, gata să se bucure spectacole și mese copioase. Condiția: să fie pregătiți și pentru caruselele, trenulețele și celelalte atracții din DOM.

  1. Noaptea Walpurgis: 30.04 – 01.05. 2016

Un fel de Halloween european, Walpurgis este sărbătorit în ultima noapte a lunii aprilie, semnalând, astfel, finalul iernii. Este noaptea în care vrăjitoarele și forțele întunecate își fac de cap. Printre orașele care respectă această tradiție se numără Harz, Schierke și Thale.

  1. Traditional Steamer Parade by the Saxony steamshipsParada vapoarelor cu aburi: 1.05.2016

Dresda va găzdui anul viitor parada unora dintre cele mai vechi vase cu aburi din lume. Bătrânele doamne își vor face apariția pentru a marca începerea sezonului de vară pe râul Elba.

  1. Rinul în flăcări: 07.05.2016, 06.05.2017

Rhein in Flammen este denumirea festivității anuale de pe cursul mijlociu al Rinului sărbătorită cu focuri de artificii. Acesta are loc în cetăți precum Burg Maus, Burg Rheinfels și Ehrenbreitstein de pe malul fluviului sau pe convoaie de vapoare, de pe anumite porțiuni ale Rinului. Festivitatea are loc între Rüdesheim și Bonn.

  1. Festivalul Internațional al Dunării: 1.07 – 10.07.2016

Acest festival se apropie cu pași repezi de aniversarea de 20 de ani. Început în 1998, Festivalul Intenațional al Dunării a adus în lumina reflectoarelor câte o temă de interes ce are în prim plan unul dintre cele mai importante fluvii ale lumii. O varietate de evenimente culturale vor avea loc și în 2016 în Ulm și Neu-Ulm pentru a celebra relațiile dintre comunitățile legate de Dunăre. Festivalul are loc și alte țări, printre care și România sau Bulgaria (am scris în această vară despre experiența noastră la Ruse).

  1. Luminile din Koln: 16.07.2016

Dacă Bonn sărbătorește Rinul în flăcări, Koln găzduiește Luminile din Koln, unul cele mai frumoase și spectaculoase festivaluri de muzică și focuri de artificii din Europa. Petrecerea are loc chiar în mijlocul Rinului, participanții întrând într-o atmosferă extravagantă. Focurile de artificii sunt lansate de pe un ponton, spectacolul având o durată de circa 30 minute.

  1. Regata Hanse Sail, Rostock: 11.08 – 14.08.2016Hanse Sail regatta, Rostock

Regata Hanse Sail din Rostock este cel mai mare festival maritim din zona Mecklenburg, dar și unul dintre cele mai mari din Europa. Începând din 1991, regata a atras peste 1 milion de turiști pe malurile Rostock-ului. Astfel, în fiecare al doilea weekend din august, peste 300 de nave de toate dimensiunile, de croazieră, feriboturi, mai vechi sau mai noi, ajung în orașul din nordul Germaniei pentru a încânta spectatorii.

  1. Procesiunea Înălțării Maicii Domnului de pe insula Reichenau: 15:08.2016

În fiecare an pe 15 august, insula din Lacul Constance, aflată în partea de sud a Germaniei, sărbătorește Înălțarea cu trupul la cer a Maicii Domnului. Aceasta este cea de-a treia sărbătoare religioasă importantă pentru Reichenau, pe lângă festivalul dedicat lui Sf. Marcus și Festival of the Holy Blood.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.